Isaks reflektioner. Varför har då vissa uniformerade yrken ”dekat” ner sig? Ett enkelt svar är att den stoltheten som funnits har blivit som bortblåst när KRAVEN har sänkts! En taxichafför nu för tiden går ej ut och öppnar dörren för den äldre damen. Sant.

Hopplöst, vem som helst kan tyvärr köra – de utan körkort också. Ni kan tycka att jag är löjlig men så är det som jag skriver, det är en enorm klassskillnad på vissa uniformerade yrken nu år 2024 och ca 25 – 30 år sedan. Vågar ni åka taxi från krogen en ”blöt” kväll? Handen på hjärtat – bättre att bli ”lobban” och sova ruset av sig sedan ta kommunalt.

Nu har jag sett det så många gånger från mitt arbetsfönster där den gamla damen ska ta sig ur det låga sädet – ur taxin för eget bevåg sedan åker taxin därifrån med en rivstart, precis som han markerar att det gick för långsamt och nu måste den överviktiga taxichaffören hämta in tid. Galet men sant.

Taxi var ett yrke där de var stolta! I min barndom så hade jag ett några stycken i min närvaro som hade detta yrke, de hade till och med en taxibonad på huvudet, en skärmössa – trekantig med logga. Taxi böckerna stod uppratade och man kunde varenda ”jävla” väg i det område man körde i.

Man var också väl insatt i närmiljön, både mindre belevade ställen som vi skulle kalla risk objekt.

Som bevakningsföretag så pratade vi med taxichafförerna i alla fall undertecknad och bytte information om någon händelse i speciell karaktär hänt. Nu är det nästan tvärtom, okej lite lätt överdrivet.

I bevakningsbranschen skall service ges naturligtvis.

Men var finns chefsskapet och klassen? Det finns ingen stil längre och det är otroligt bedrövligt, vad jag förstår så har personskyddsföretagen numera inte bara en trädgådsmästarroll utan också en privat taxi rörelse. Hisnande historier jag hör.

Får man då eskortera en annan mäniska utan taxikort och utan en taxameter. Hårfint på denna om personen inte ingår i skyddet, familjen. Någon som jag tror har dispans på denna är kriminalvården och polisen samt ambulans och brandkår.

Me övrigt? Kanske dags att tänka om.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.