Vad händer då de som utbildar oss hamnar på fel sida av vägen? Branschens utveckling har inte bara varit i uppförsbacke, det finns många glädje ämnen att skriva om, några av de som har kallat oss ”bevakningsträsket” bör nog bita sig i läppen. Ni är ju där själva.

Varför tillåter vi massa ”klåpare” förstöra det som är vår bransch – många bittra såkallade experter som försöker få en klassisk väktartjänst som är svår nog till att bli ett spion uppdrag alias James Bond.

Rappla ”regnummer” som hen vore en programledare på Bingolotto. Vi är väktare och det är svårt nog i dessa tider. Vi skyddar människor och egendom emot kriminell karaktär eller då våra uppdragsgivare har slarvat med elen – kaffebryggaren – vattenskador eller stoppa brandutveckling.

VI har sedan andravärldskrigets slut arbetat förebyggande/ proaktivt. När vi ringer polisen eller ambulansen så är den direkta faran redan på plats.

Vad är det då som är ljusglimtarna i vår bransch? Återkommer på denna. Undertecknad har nyss också läst om väktarutbildning del ett – detta var en riktigt bra upplevelse återkommer också på denna inom kort – det blir några delar. Absolut inget är stilla i vår värld, detta gäller också säkerhet och bevakningsbranschen och dess moral & etik.

Det sista nämnda är en mycket intressant företeelse då det gäller alla dessa säkerhet/ trädgårdsmästare arbeten som ”ploppar” upp, öronsnäcka – kostym – gräsklippare.

Skriv gärna in och jag kommer nu också att släppa på inlägg, så skriv in. Jag kommer att börja skriva om vår egna utbildning. Kommer bli en mycket intressant artikelserie.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.