Avhopparverksamhetens tillskott i pengar är som Gunnar Appelgren säger också – kaffepengar!

En kriminell som är i  40 års ålderna kostar samhället ca 100 miljoner – vad gör då ett gäng på ca 25 kriminella och dess trekryteringsverksamhet.

Förr i tiden var diskussionerna alltid om en narkoman som är kriminell…..kostnade för detta.

Nu när människor i vår stad exempelvis, helg knarkar samt någon vardag är ett vanligt inslag  umera och de som gör det skiter fullständigt i dess konskekvenser. hörde nu också på Radiostockholm i morse.

Att det finns barnsoldater i krig och då i Afrika men också i andra kontinenter är inget nytt, att det finns påtända barn som gör kriminella tjänster och blir kriminella har också alltid funnits – men det är naturligtvis ett helt annat ljud i ”källan” då saker och ting ställs på sin spets i Sverige, vi ska också komma ihåg att landet Sverige är inte speciellt stort i sammanhanget men däremot extremt då det gäller bomber- granater- skjutningar.

Kostnaden kommer att öka för alla inblandade parter – så är det bara. När kriminella blir av med sitt knark och vapen som polisen konfiskerar så blir där ett hål och många måste betala för detta.

Paradoxalt kan tyckas – ju effektivare polisen är desto mera kostnader för kriminella och bomber samt skjutningar. Så är det bara.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.