Läste upphandlingsunderlaget av en större kommun i Stockholm, jag grät så dålig var den, Anno 2022.Vår tid är nu – så är det. Just nu, inte Den är nu oavsett ny variant av Corona eller inflation eller Putin. Inte tänka val i år.Vår tid är nu. Säg ifrån nu, fega inte ur.

Ska det hända något så ska det bli nu inte sedan. Nu ska vi höja denna bransch en gång för alla. Parasiter och andra klåpare kommer alltid finnas kring oss som är kreativa och som skapar nya ideer och verkligen applisererar dessa ideer också. Men vad gör det? Nu behöver verkligen olika myndigheter oss på alla sätt och vis, samma i det privata näringslivet. Nu – inte sedan. Då är det ånyo försent.

Polisen är polisen! Vi är väktare i olika karaktärer. Sedan kom ordningsvakten – alla skriker efter flera ordningsvakter. Men kom igen nu, hur många av inköpare nu menar jag inte proffesionella utan de som vill ha en väktare för att bevaka personer och dess egendom, lyssna på namnet, ordningsvakt! Ingen städare- ingen inkastare till ”krogen”. Man beställer en ordningsvakt för ordningens skull.

SÄG IFRÅN -FEGA INTE UR.

Läste upphandlingsunderlaget för en större kommun och jag ”grät” LOU upphandling om bevakning. Vad är detta för något – har vi inte kommit längre?

Dessutom de bevakningsbolaget som tar detta uppdrag bryter emot en drös av lagar.

VI kan inte acceptera detta längre – hur är det ens möjligt? Hur kan man vilja beställa en socialarbetare i väktaruniform som ska laga hål i gatan samtidigt socialisera med kriminella och vara en såkallad bro emellan ungdomarna och sedan vara fritidsledare och vara språkrör till socialtjänsten och polisen samtidigt också vara kamera och IT expert.

Gärna då också för 204 kronor i timmen inklusive OB, gärna vistas i Spedoo badbyxor på våra badplatser och spana efter knarkande ungdomar.

Vi ser gärna också att era anställda har universitetsutbildning och är över 30 år.

Deras arbetstider är varierande beroende på hur den psykosociala hälsan är i kommunen. Vi stänger ner psykakuten och barn och ungdom under sommaren.

Vi ser också att ni har en GPS sändare på hjälmen så att vi verkligen vet att ni har ronderat på våra 176 stycken objekt och att ni återapporter till våra 78 kontaktpersoner.

Jag raljerar naturligtvis – men det är sanning med ”skitkommunen” vi lämnar INTE in på sådant dravel. Sedan dessa viten??????

Trevlig helg. En som varit med. Vår tid är nu inte sedan. Säg ifrån. Jag gör.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.