Startade mitt första bolag i 1900 tals krisens spår. Ny våg av Cov 19. Frågan gick förut om vi var förberedda. Frågan är ju berättigad- är vi det nu med denna nya variant.

Jag tror att vi blir liksom börjar bli lite likgiltiga till allt elände. Är det inte Putins elände så är det Covin som dyker upp.

Inflationen står och inte längre knackar på dörren. De sitter i soffan och luktar illa. Klart är att detta bolag som vi startat upp fått vara med om det mesta.

Vi har haft allt emot oss. Precis det som jag inte vill har inträffat. Det är klart många bra saker också.

Focus på att alltid leverans till kund. Vara lojala våra kunder och medarbetare. Oavsett om det varit orättvisa emellan åt.

Vi har knutit näven I fickan och kört. Så också idagsläget. Självklart. Det har räddat oss.

Så var det också på 90 talet. Vi gjorde det som egentligen var omöjligt. Samma sak nu. Men jag vet. Vi som nystartat bolag kan lätt få en etikett på oss. Detta på grund av kundportföljen.

Får vi in fel kund hos oss. Stor kund som också har relationer med övriga världen och bransch. Vi levererar inte bra. Vi kan då packa ner och lägga av. Så var det på 90 talet och så är det nu.

När inte alla ledare och befattningshavare förstår det blir följderna jobbiga.

Finns företag som kallas arresterad väktarna. Då blir det svårt att få nya kunder i andra typer av tjänster. Rekrytering blir jobbig. Kulturen sitter I personer. Medarbetare. 90 talet. Vi skulle rekrytera ifrån service sektorns människor i första hand. Inget att hymla med . De skulle vara snygga och vältränade.

Nu skulle jag säkert bli anmäld. Det är ca 30 år sedan. Vår ide. Plagiering av Partena Koncernen.

Partena Security. Partena Clean. Partena Care. Idag skulle jag aldrig gå in och göra den resan igen.

Nu måste vi/ jag ha ett focus på att bli bäst där det är jobbigt för våra konkurrenter. Konkurrens är tuffare. Du måste kunna det du säljer och vara bäst eller i alla fall en av tre. Det håller inte med att prisa in sig längre.

Återkommer. Måste sluta. Hemma plikt kallar.

Rätt .

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.