Vem är det som har tavlan ifrån Moderna museet egentligen? Den vita duken som Braque målade. Nyss fick jag veta en ny sak. Precis innan jag blev sjuk i mars.

Den 8 mars satt jag och en medarbetare kan ha fel på datum i skrivandes stund. Men hur som helst så försvann känsel i benen och en smäll före i skallen på vänster sida. Jag blev skraj. Sedan dess har det varit många turer men nu är jag på väg till att bli bra. När jag varit på sjukhuset från och tillbaka så självklart funderade jag på döden. Inte för dödsögonblicket utan alla fall och utredningar som gjorts kring stora och små brott. De som inte har fått en rätsida.

De som känner mig bättre vet att jag är extremt nyfiken på allt som rör dessa saker. Men vissa brott begås av begåvade människor och vissa brott begås av mindre begåvade.

De sist nämnda gör så att utredare famlar i mörkret . Tror jag. Den vita duken som Braque målade och nu inte hänger på väggen i mitt sovrum. Inte heller i Clarks för den delen. Däremot…

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.