Alla inköpare ska kunna köpa det bolag som de anser uppfyller deras ”säk” behov. Problemet uppstår när de lämnar ut ett förfrågningsunderlag som bara passar en av 300 bolag?

Min fråga är det ens lagligt att göra så? Det är klart att det inte är ok. Men det görs om och om igen. När bransch och köpare kommer överens om hur man ska skriva ett förfrågningsunderlag. Det är ok. För att optimera tjänsten som efterfrågas. Men när skall krav kommer på plats och det lyser klart att det bara finns en leverantör. Förstår NI inte att vi alla andra skrattar och gråter om vartannat. Kommer ni ihåg ovan? Många av mina kunder försvann. Förstod inte riktigt vad som hade hänt. Tog ett tag. När jag sedan pratade med några av dessa herrar så förstod de inte själva. Trist. Alla ska få välja vilken leverantör de vill ha. Självklart. Men följ lagen. LOU. Det är inte svårt. Inga fingrar i syltburken det kan bli väldigt kladdigt.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.