Kan nästan ta på den frustration som nu råder. För min del så tar jag detta på fullt allvar. Gjort sedan Cov 19 bröt ut i Kina. De kriminella gör tydligen mindre brott också.

Viruslivet bromsar stöldligorna

I sociala medier postar poliser bilder av tomma gator och vittnar om lugna arbetspass. Och enligt Linda H Staaf, som är chef för underrättelseenheten vid polisens Nationella operativa avdelning (Noa), är det generellt lugnare på brottsfronten sedan coronaviruset tog Sverige i ett järngrepp.

I mars anmäldes bland annat färre våldsbrott, skadegörelsebrott och stölder än samma månad de senaste tre åren.

– Det vi kan säga är att de senaste veckorna har det varit lugnare, framför allt i offentlig miljö, av naturliga skäl. Vi ser också att det är en tydlig nedgång när det gäller stöldbrottslighet, säger Linda H Staaf. Text TT.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.