Min sambo flyttade äldreboendes reception in i vårt kök. Kopplade om telefonen och in med bredband. Allt går.

Fortsätt att lyda specialistmyndigheterna. Tyvärr så ligger jag själv i riskgrupperna och måste vara försiktig. Har också dragits med lite annat just nu och går på stark kortisonbehandling. Men som de flesta så vill jag bidra och hjälpa till i dessa tider. Många ”gaggar” och säger att detta är som vilken influensa som helst. Men tyvärr så är det inte så. Vi stänger inte ner länder varje år eller städer för att influensan kommer.

Däremot så är detta något som jag tror att vi kommer få leva med. Jag var ”nojjig” när SARS kom. Delade ut medikament redan då på jobbet. Personal vissa skrattade och tyckte jag var galen redan då?

Sedan kom MEARS likadant och tio efter det nu COV 19. Jag intresserade mig redan då jag fick kännedom om Kina utbrottet i dec 2019. Folkvandringar och sjukdomar har alltid funnits och kommer så förbli. Detta är säkerhet. I Bevakning & Säkerhetspodden har jag ställt frågor indirekt om kriser och hur planer är upprättade. Helt ärligt så ställde jag frågorna förutom till Tamsons vårt Trafik – Landstingsråd ”täckta” och inte direkt om Corona. Men vad skulle han svara? Han svarade så gott han kunde. Ett mycket fåtal människor förstår detta.

Nu har jag förmånen att ha direkta eller indirekta kopplingar till experter och dessutom ett intresse för säkerhet och information och kriser.

Detta kommer att gå över mina vänner. Vi måste också ha kvar vår värdighet efter detta. Vi kan inte hålla på att gnälla hit och dit. Kreativitet och skapa nya mönster för att hjälpa till.

Då kan ett litet kök bli en informationscentral och reception för ett stort äldreboende!

Ha det gott och ta hand om er!

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.