Rinkeby! Erik är bättre än Friggebo, tro mig. Mina vänner – kommer ni ihåg lasermannen? Att sjunga bort en seriemördare? Kan det bli så igen? Läs nedan och tyck till.

Helt ärligt. Jag skämdes som ”fan” detta var inte bra. Redan här och nu kände jag mycket väl till vad som hände här ute.

Lasermannen John Ausonius härjade fritt och sköt elva personer 1992 – vilket satte stora delar av Sveriges invandrare i skräck. NI alla ”bäbisar” som är födda mitt och slutet på 80 talet eller ni som kommer senare på 90 talet. Förstår inte hur stort detta var – det var minst sagt galet i olika teorier.

För att lugna alla gav sig Carl Bildt, då statsminister, och den dåvarande invandrarministern Birgit Friggebo ut till Rinkeby där de skulle debattera främlingsfientlighet. För att lugna stämningen föreslog Birgit Friggebo att de skulle sjunga ”We shall overcome” för att förenas. Men allt blev bara värre och Carl Bildt sa att det inte går att nå framgångar genom att skrika. Men hur tänkte statsministern här?Med andra ord så gillade inte Carl hennes sångröst – men fattade inte han att det redan skulle gå snett när de började åka ut till Rinkeby den 5 februari 1992. Jag tror att han greps sedan på sen sommaren då han försökte råna en bank.

Kan det bli så igen?

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.