Utsatta områden. Inköpare – polisen – fastighetsägare, med flera. Komplexiteten i detta då det gäller upphandlingar. Bevakningsbolag som är oseriösa – lämnar ändå in anbud även fast deras huvudsakliga verksamhet är inom restaurang eller bemanningsbranschen.

Det har blivit mycket bättre men ändå sämre genom åren. Men varför blir inköpare ändå ”lurade” gång på gång. Hallå! Bara för att du är en gammal polis så har du/ni inte kontroll eller kunskap i alla områden. Allt ifrån upphandlingar och inköps frågor är komplext anno 2019. Att som inköpare nu för tiden inte tar konsultativ hjälp inför en upphandling och efter är för mig en gåta – att också köpa in konsultativ hjälp samt att dessutom köpa bevakning av närbesläktade relationer är för mig en indirekt kriminell handling. Ser detta dagarna i ända. Det är tur att vi har en offentlighetsprincip i Sverige. Sedan är det ju självklart att alla affärer bygger på förtroende och det kan bara skapas genom möten och relationer.

Men som leverantör – varför kastar man sig in på okänd mark. Ingen nämnd och ingen klämd. Men både klottret och skadegörelsen ökar lavin artat i Stockholm nu. Detta är konkret och jag har personligen sett utvecklingen på detta. Jag vet också kunskapsnivån är total usel på leverantörs sidan och då men jag topp cheferna. Detta avspeglar sig – det ser vi också. Nu kör man den klassiska strutsen och det är våra skattepengar som slängs bort. Kommer mera om detta i senare blogg. Våra sista raden pengar – skatte pengar brinner upp. Vi vet alla som är insatta i detta, att detta är också en inkörtsport till tyngre brottslighet samt droger m.m.

Jag vädjar till er som INTE har kunskapen inom detta område. Skit i att verka och jobba i segment som ni inte kan. Jobba på i era festival områden eller restaurang dörrar samt bemanningsföretag, håll på skura och göra rent och fortsätt vara proffsiga på er sak. Skriva anbud och klara pre kvalificeringar kan mötets lejonet men där ute och få resultat är en helt annan sak. Lura INTE våra beställare – det drabbar alla i vår bransch.

När jag skulle lägga om taket på huset så kunde jag inte detta. Jag vände mig då till en takläggar firma – inte en rör firma. Bara för att personen har ett förflutet inom polisen så är det inte för den skull så att han kan allt om kameror och larm. Däremot så tror jag att företag inom bevakning har en mix av kompetens så är det bra – samma sak gäller naturligtvis inköps avdelningar. Framför allt de som använder våra skattemedel – nu är det inte bra på vissa områden. Såg ni förresten Uppdraggranskning för några program sedan på SVT. Mycket bra. Rekommenderas. Återkommer på denna.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.