Det finns bara ett sätt. Alla som stjäl ska till boken och sedan få sitt straff. Detta som görs nu är helt ”jävla” galet. Handlarna lämnas. Löser detta själva.

Återigen så har jag sett det med egna ögon. Den ena stor tjuven efter den andra små ler när han blir stoppad – kontrollanten, väktaren plockar av han varorna och sedan släppt. Jag frågar den erfarna väktaren vad han tycker. Det är en policy ifrån bolaget han arbetar åt och slutkunden en större handelskedja. – Han säger att detta är absolut inte ok.

Jag själv tycker att detta är fullkomligt absurt lika galet som att tillåta tiggeri inne i butiken. Alla som kan stjäla kan också plocka skräp och sopor. Samhällstjänst minst 30 dagar och att kunna stå till Stockholms invånares förfogande för diverse andra arbetsuppgifter. Sedan missar polisen andra kriminella handlingar som ”tjuven” gjort. Alla mängdbrott borde naturligtvis också prioriteras. Det går visst att låsa in tjuvar. Det går i andra länder så varför går det inte här? Man tar upp och prövar skolklasser som gör någon slags Nazi hälsning. Men detta ”skiter” man i fullständigt. Har varit i kontakt med flertalet handlare som jag känner sedan en längre tid. Många säger att de kommer hitta andra lösningar själva och vissa har tydligen redan gjort det.

Så att vara tjuv emot handeln år 2019 är inte kriminellt eller? Du blir ju tydligen inte dömd för det i vissa fall och absolut inte polisanmäld hos vissa butiker. Detta är inte bra någonstans. Helt absurt. Detta är inte bara dåligt. Detta är fullkomligt galet. Undrar hur New York modellens skapare skulle tycka om detta. Noll tolerans – här råder kom hit och ta allt vad ni vill ha! Handlare – butiker samt samhället tjänar absolut INTE på att göra så här. Jag är inte bara förbannad – jag kommer med fullkraft att försöka ändra på detta. Inte sedan, utan idag och framöver. Hör av er och skriv in. Nu måste vi hjälpa handeln och oss själva.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.