Hungriga vargar jagar bäst – det utbytet vargen och korpen har i jakten är magnifikt.

Jag har alltid fascinerats av vargar,ända sedan jag var barn.

Talesättet hungriga vargar jagar bäst är väl inte helt klockren – många trötta och ensamma vargar dör av svält. Men i vårt västerländska samhälle och en applicering på människan i näringslivet så kan det stämma i vissa fall i olika organisationer. Det finns alltid i framgångsrika växande organisationer människor som är de som driver processerna när det gäller säljande funktioner – det bästa av allt i starter av bolag är att ha en mix men att större delen tillhör vargflocken. Såg ett program om en varg som ledde sin flock och sedermera blev utmanad av en yngre och starkare hane. Den äldre valde att bege sig iväg ifrån flocken. Svårt att hitta föda och blev mer och mer utmattad.

Sedan till sin hjälp kom en korp. Korpen visade vägen vart födan fanns och vargen efter och la ner sitt byte. Korpen fick sin föda och det fick vargen. Jag tror att detta utspelade sig i Rumänien. Men visst är det intressant. Det som får vargen i rätt riktning och att han dessutom stöter på en hona och bildar en ny flock är en korp. Men så har det varit många gånger i de företag som jag varit med och byggt – hjälpen när man som mest behöver den kommer direkt ifrån ett oväntat håll och de korpar där ute som man tror på har så mycket kvicksilver i huvudet att de ”snackar” så mycket så det är bara ett rent nöje att ringa och lyssna på dessa. Men korparna som bär vargarna till födan ska man vara rädd om. Det troliga är att bränner du en eller flera korpar så blir du ensam varg, detta är ingen bra situation. Har sett detta många gånger.

När entreprenören drar iväg och glömmer totalt bort sitt ursprung och brofäste – då börjar detta rulla snett och kan gå väldigt fort. Korparna som hjälpt till i början har redan lämnat. De har sett både karaktär och själ försvinna. De har redan innan du ens hunnit funderat på bokslutet börjat leda en ny vargflock.

Nog om detta – jag skulle ju skriva om bemanningsbranschens inträde i bevakningen och vilka konsekvenser de haft både positivt och negativt.

Men nästa gäst i poddcasten blir extremt intressant. Snart mina vänner rullar den också igång.

Ha det gott – ni som bygger där ute. Ett tips är att vara rädda om era korpar.

Bara så ni vet. Har aldrig rättat denna blogg. Sedan starten ca 10 år sedan.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.