Älskar människor som vågar göra förändringar! Bill Browder är sådan person. Om någon trott att GW suttit i TV vickat på sina glasögon kan kan ta sig en funderare. Att sticka ut och vilja förändra kostar. En massa jävla knäppskallar är där och hatar. Att sedan fortsätta förändra det är starkt.

Att våga förändra en bransch eller myndighet som är grundmurad satt i betong är jävligt jobbigt. Jävligt jobbigt. Att dag ut och dag in då träffa på människor som inte orkar eller vill eller också motverkar eller direkt ”sabbar” eller ilojala emot idén – då blir det jobbigt.

När vissa företagsledare sätter sig i fara när man ska förändra är förvisso ”galet” men jag tror sådana människor inte riktigt förstår utan bara köra på, spelar liksom ingen roll. Vi gjorde det på gamla Nordisk Bevakningstjänst. Vi var en inre kärna som trodde på detta – tro mig det blev en jävla förändring. Men det kostade. Det var och blev en jävla massa hotsamtal som sedermera blev till vardags. Ni som läser – jag förstår att ni inte förstår.

I en bransch som var och är i viss mån mera konservativ än Edmund Burke själv så är det jobbigt att förändra. Vissa dagar spydde jag innan jag spydde. Ni som inte vet vem Edmund Burke är så är han konservatismens grundare.

Alla kan hjälpa till i en vardags förändring – alla kan. Oavsett vilken hudfärg du har på kroppen. Det gäller istället vad du har i ”knoppen” och tänk för fan inte med snoppen.

Så men tillbaka istället till det som är jobbigt och det är de nära anhöriga som inte heller fattar vad som händer när du mår dåligt eller går in i din egna ”bubbla” och grubblar på hur sjukt ett system kan vara eller korrupt, falskt som vatten och som min dotter alltid sa när hon var liten. När något var orättvist så sa hon alltid att det smakar bajs i munnen. Ledsen för de målade beskrivningarna. Men när som mina idoler ovan kör och har kört på för att förändra – då jävlar smakar det så i munnen. Nu för tiden kan jag nästan känna doften i ett rum om ärlighet finns där. Har lärt mig det i andra rum också förvisso men det förtäljer inte denna historia.

Jag kommer senare skriva om en person som jag beundrar i vår bransch och den kommer för vet ni vad ? För jag vågar. Jag hoppas att jag alltid kommer att våga vara den som vågar.

Som sagt rättar aldrig det jag skriver och jag bryr mig inte om det är en eller 12 tusen som läser men det varier mellan dessa siffror……….

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.