Det kan inte vara den enskildes vaktens fel – uppföljning och styrning samt utbildning till mellanchefsnivån också. Ta med länstyrelsen. Polisen är de som har koll just nu.

Det är klart som fan att det blir fel om inte grundvärderingarna finns ifrån början. Men jag har också sett både poliser och vakter få attityd förändringar. De jobbar i skit jobbiga miljöer dag ut och dag in. Detta måste ha med i bilden också.

Den privata prisbilden blir bara sämre och sämre så jag kan förstå att de stora bolagen får problem med utbildning till nya chefer. Sedan är prispressen där ute hård. Bransch kolegor snackar skit om varandra istället för samarbeta. Kan den ena hugga så kommer man på verbalt eller på annat sätt hacka ner istället för att hjälpa. Så läget är ju inte att man drar varandra framåt i frågan. Okej det är extremt mycket bättre än för trettio år sedan. Men omvärlden har ändrats mycket.

Se nu till att göra något bra av detta istället. Polis chefen i Paris fick sparken – de hade inte koll. Inte fan är det enskildes vakt.

Vi hade 38 olika nationaliteter – 800 anställda – det var ett herrans liv ibland. Men vi hade ett rekryteringsprogram så att alla kände ansvar! Vi jobbade i absolut de svåraste områdena. Inte fan brann det då.

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.