Slotter min vän – Ordningsvakt är en ordningsvakt ingen polis.I Rinkeby är det inte ordningsstörning eller LOB som gäller. Detta är inte en normal fylla i Kärrtorps centrum. Sjungandes just idag mår jag bra……

Missförstå mig rätt nu . Men det är en skillnad på ordningsvakter och ordningsvakter. Det är också en skillnad på poliser och poliser. Så länge som jag har varit där så är det per de facto ingen som blir kvar speciellt länge – varken polis eller vakt. Slotter de går vidare i sina yrken. Det är ingen av dessa som väntar på guldklockan vandrande på Rinkeby torg. Rent politiskt så har vi samma syn Slotter.

Men detta är bara en upprepning som jag sett inom polisen. Men en sak är klar. Det är bra saker som händer inom polisen nu och ta vara på det istället. B – polisens makt är ett uruselt alternativ om den INTE blir stationär på plats. Då kommer det bli resultat.

Det är också en jäkla skillnad på stationär ordningsvakt och en bilburen. Det är också en jäkla skillnad på en lokal polisstation eller en som ligger i Solna huset.

Det är på gång nu med en polisstation i Rinkeby men den är försenad så den slår inte upp portarna under 2019 vad jag förstår. Men vad fan – jag är så gammal så jag har varit med om alla möjliga infallsvinklar.

En annan fråga som jag ställer mig är den special utbildning som ordningsvakterna får? Det är ju kanon bra – en två veckor specialutbildning. Nu blir jag nyfiken – skriv gärna in och berätta vad den handlar om.

Det som löser problemen är närvaro – närvaro. Närvaro. Snälla nån – bilburna ordningsvakter. Mina vänner. Jag ska berätta om en ort, ingen nämnd. Där startade vi ett projekt som vi var med i och namnet var Tryggve.

Då slåtter min vän så var VI närvarande vi var närvarande – inte åkte bil med hög volym och äta kakor. Vi var på plats. Kände lukter hörde fåglar – skrik och gap – hörde skratt och gråt. Vi fanns på plats. Slotter min vän – vi var på plats.

En bra stationär vakt måste bjuda upp till dans på helt annat sätt. Den bilburna vakten som kommer dit. Den ska lösa problemet kortsiktigt. Den vakten jobbar då på helt annat sätt. Den stationära vakten gör så att gemenskapen ökar. Tro mig jag har arbetat med detta själv i många år.

Åter till Tryggve.

ABSOLUT succé! Ett ruskigt bra projekt – allt ifrån rätt rekrytering fram till brottspreventions skapande åtgärder. Nu 15 år efter pratar alla Trygghetsfrågor. Det är Trygghetschefer och Trygghetsvandringar – Trygghetsskapande åtgärder – Trygghetsbröd hos bagarna.

Jag och några andra startade också en Trygghetscentral – nu efteråt vet jag inte om det var mest för att retas men det tog fart lite här och där. Telefonen gick varm. Både ifrån SL huset och raketmannen. Jo – raketmannen nu kommer det nya saker. Tro mig.

Det är väl bra förvisso. Men mina vänner. Det är mycket ”gagg” hela tiden man skjuter över målet. Det finns en lösning. Men vem vill bära den guldklockan? Slotter min vän – hittar du de poliserna och vakterna? Just nu så eldar du upp mina skattepengar. Slå en signal så berättar jag lösningen. Som sagt vi står nära  varandra rent politiskt.

Fler ordningsvakter är en självklarhet. Poliser likaså. Samt att det är skillnad på polis och vakt.

Ordningsvakten – löser inte grova rån. Mord. Vapen brott. Det gör våra bra konstaplar. Sedan är det ett fåtal  som gör dessa massmedialt uppmärksammade äckliga saker. Ta fast de – grip de – lås in de.

Det finns andra problem. Det löser man INTE i en bil.

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.