Det är självklart att det är nivå skillnader på vakter likaså poliser. Alla passar naturligtvis inte in över allt. Det som också försvårar för de privata alternativen är kundens veto om den enskilda vakten. I min värld, lyssnar jag först på vakten. Alltid.

Så är det och detta är ett känsligt ämne – kunden är ju nämligen den som betalar i slut ändan för bevakningen. Detta för jag ofta på tal både med kund och personal. Finns hur många bra vakter som helst men tyvärr en kund eller betalare på andra sidan som har en förlegan syn på vakter och bevakning.

I slut ändan står bolaget med en kompetens som är överflödig – en helt onödig kostnad. Detta på grund av att kunden gått in och varit arbetsgivare för ett par timmar.

Nu behöver bolaget kalla till förhandling och det kan bli kostsamt. Det finns inga grunder att gå på förutom att kunden anser att vakten inte sköter sitt arbete.

Handen på hjärtat -hur många tar vakten i försvar? Jag kan säga det, ingen jäkel.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.