Ett gäng maskerade män fritog två ifrån polisen i Märsta – inget nytt under solen kan tyckas. Problemet är just att både i västra och östra norrort har vissa ”gäng” vuxit och blivit starka. På ett nytt sätt.

Det som händer runt om i Stockholm nu kommer få ordentliga konsekvenser – spelar ingen roll att man pratar Trygghetsvandringar – vad är det för något? 20 stycken ca akademiker eller säkerhetschefer som går en tips promenad i förorten och konstaterar att belysningen bör ändras.

Jätte bra att ni har högskolepoäng och studieskulder. Men mina vänner – ni måste vara här och då menar jag vara här och jobba här också. Under mina 25 år så finns det några stycken kvar – riktiga eldsjälar. Resten kommer och går. Det finns och kommer i olika cykler då det är liksom lite hippt att göra eller köra ett ”gigg” med lite nyskapande saker för att höja upp Tryggheten i områdena.

Det jag ser nu är en pyrande ny slags kriminella element på vissa platser. Kommer bli jobbigt ett en tid framgent. Dessa grupper syns inte direkt – utan bara när det verkligen gäller och då backar de inte en centimeter. Oftast kommer reaktion direkt. Det kan smälla både emot vakt och polis. Det har varit påhälsning hemma också. Det har också varit direkta på körningar med bil – frontalkrock.

Det kommer också bli flera saker innan det vänder – så är det. Man måste som ordningsmakt vara vaken och verkligen kunna sitt område där man verkar i.

Återkommer i detta ämne – på riktigt så har jag suttit med folk som säger att det är lugnt i deras område och det händer inte speciellt mycket. Jag berättade då om två skjutningar med dödlig utgång de senaste 10 månaderna samt misshandel fall och utpressning av butiker. Fattar ni! Mannen sa då nedlåtande att nu var det ju inte så farligt.

Reste mig och tackade för mig och sa att det ordnar sig nog. Tyvärr så möter jag detta ofta. 9- 17 så händer det kanske inte så mycket i hans värld han bor dessutom själv med sin familj i ett välbärgat område.

På riktigt så blir jag ledsen – men jag ska dra ut han på en riktig trygghetsvandring……………….

Ha det godare.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.