Jag vet att jag har rätt – när ett företag lägger under sig marknadsandelar i OV branschen så kommer konsekvenserna också. Kvalitén ifrån ledning går rätt ner i källaren.

Det som händer nu i Stockholms vakt bransch är inte bra – inte någonstans! När dessutom operativa chefer ifrån kund slutar eller byter tjänst så får det direkta konsekvenser. Det handlar om kunskap som försvinner och nya ska tas vid. Jag är INTE förvånad över det som händer nu. Det kommer också bli värre tyvärr. Det kommer göra ont och det gör ont nu. Skulle inte vilja byta med ledning på företaget.

Men vart har de tagit vägen? Securitas VD klev ut och tog smällen på både gott ont – men detta är inte bra någonstans – man kan väl inte tro att de kommer gå över? Jag ska inte skriva rätt ut men om inte jag missminner mig helt fel så var det företaget XX som ville styra sig själva det finns en lobbyist runt hörnan också som ville köra centralen i egen regi eller? Han är borta ur finrummen nu.

Att sedan också lägga ut Tryggcentralen – om det nu görs så kommer det ”fan” bli ännu mera Kalle Anka. Jag har varit med om detta i över 20 år nu dessutom också stolt vakt i grund och botten. Polisen är också kritisk samt hela journalistkåren snart. Det kommer inte hjälpa hur många TV program görs.

Jag kommer också ihåg den tiden då det fanns ca 250 tunnelbanepoliser – man fick ringa till befälet om man skulle beträda plattformen.

Det företaget XX gjort är att de tagit på sig rollen eller hatten där som de inte kan bära – jag klandrar absolut inte vakterna och det vill jag understryka.

Jag har själv varit utsatt ett flertal gånger när saker har hänt – handen på hjärtat, när vi granskade oss själva så har vi hittat saker som vi kunnat gjort bättre.

Jag är orolig för det som sker och det som kommer hända nu i vår och sommar. Jag är mycket orolig. Det finns alldeles för många ”mesar” i vår bransch som tycker saker med ansiktet intryckt i en withe board tavla istället för att vara där ute och lära.

Jag känner många kompetenta människor som nu bytt tjänst eller slutat eller kommer sluta lite här och där. Det gör mig orolig – mycket orolig. Det märks och det gör ont i mitt vakt hjärta. Vi är inga poliser – vi är vakter och låt det så förbli. Ni som trycker på för att vi ska bli poliser – sluta hos oss och sök till polisen. De söker ju nya aspiranter. En vakt är en vakt en polis är en polis. Vad är det ni inte förstår? Sedan vill jag verkligen passa på att ge koncernledningen på XX en känga – snälla nu ge upp. Detta är kanske ett yrke som inte passar in i er kundportfölj. Sluta också skylla ifrån er – ni hade ett år och det är tammefan kaos…..detta är inget jag gillar att skriva men det är sanningen. Till våra kunder vill jag bara säga – tappa inte kontrollen. Behåll er kunskap och sedan skaffa en riktigt pålitlig leverantör där man har tydliga gemensamma mål där uppföljning kan råda i ett gemensamt intresse.

Gör också om OV bilarna Stockholm stad – gör en ny upphandling omgående. Men vad vet jag? Att bibehålla kvalité när man har 700 anställda vakter är ”tufft” då krävs det att  man för sin hatt – då kan man inte vara ”mes” och dålig kunskap om detta yrke. Kram på er!

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.