VD samt säkerhetschefs ända roll vårda varumärket oavsett bransch!

VD ska leda och driva det dagliga arbetet i sin roll och den rollen har många ansikten allt ifrån ekonomi och personalfrågor. Men i min mening – ska personen ifråga förstå att allt utgår ifrån varumärket – märket får inte skadas. Det ända ägarna vill är att maximera sin aktie eller?

Märket kan skadas på många sätt så är det ju naturligtvis beroende på vilken bransch verksamheten ligger eller befinner sig i.

  • Den egna organisationen. Personal som är ilojala direkt hotbild. Personal som medvetet hämmar utvecklingen. Listan kan göras lång.
  • Att verka och arbeta i riskområden men är ändå en nödvändighet fortlevnad, tänker då direkt på Shells fadäser men det finns säkert många exempel. Ett stort risk område är inom vård och omsorg.
  • Konkurrenter som vill misskreditera blåsa liv i debatter m.m.
  • Journalistik – massmedia som har icke adekvat information om det aktuella ämnet.

Ni förstår själva listan kan göras många varv runt vår jord.

Men en sak förbryllar mig fortfarande anno 2019 och det är den ibland totala ”blindhet” som ibland kan råda. Det måste inte bli beslut som tar en höger eller vänster sväng man kan ligga på en nivå som är rimlig trots allt eller vara flexibel eller följsam när det gäller säkerhetsfrågor.

Säkerhetschefsrollen för mig är att han eller hon arbetar direkt underställd VD eller och rapporter dit också. Samma sak här. Säkerhetschefen ska också förstå affären i bolaget. Gör man inte detta hur ska man då kunna säkra upp varumärket?

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.