Företagskonto på bank? De ska veta allt om ert företag ifrån affärsidéer m.m. Det är ju inte speciellt bra – inte för dig och inte för banken. Nedan följer en story som mycket väl kan vara eller bli sann.

Mina vänner som vanligt har jag en ny galen idé om hur man skyddar egendom och personer ifrån brottslighet.

Allt är klart. Kunder finns och personal det ända man behöver göra är att välja bank som passar verksamheten bäst. Tyvärr går det inte så lätt mina vänner. Du ska i stort sett sitta och förklara vad du ska göra och om dina expanderar planer m.m. Precis så här var det i av de största bankerna JAG var på. Nu måste det understrykas att jag känner mycket trovärdiga människor inom banksektorn men det spelar ingen roll för detta är ändå ett problem som de måste ta tag i ”pronto”.

Personen ifråga som undertecknad träffade visste vem jag var sa han åtminstone. Vad bra sa jag, då kör vi igång då. Det jag ville då var att öppna ett konto inget annat, jag ville ha deras erbjudande eller låna pengar. Öppna ett konto.

Jag ville inte beskriva i detalj vad VI skulle eller ska göra. Dessutom kände jag igen honom ifrån ett gäng nattklubbar där jag varit ansvarig för vissa saker – inte då baren eller öl pumpen direkt. Så galet det blev. Jag sa så lite som möjligt och lämnade banken. Det är för mig självklart att man bestämmer själv sina lekkamrater och sina leksaker.

Men våra banker kan INTE ta på sig rollen om vad vi entreprenörer tror på eller vad vår sysselsättning affärsplaner m.m. Låt för fan våra entreprenörer få öppna ett helt vanligt konto. Vi leker med tanken att X går i konkurs för att brottslig gärning begåtts får då inte han öppna ett företagskonto? Svaret är nej mina vänner. Helt galet! Våra banker har precis lämnat bankvärlden och blivit -skatteverket – kronofogde. Vi visste sedan tidigare att de var i mäklarbranschen – det också helt uppåt väggarna helt fel? Revisorn på det stora revisor företaget som skatteplanerar.

Okej nu tar jag i så att jag spricker men eller hur? Det är klart att jag har rätt. Bank ”killen” såg jag hos en konkurrent och jag har inga problem med det. Men det blir inte trovärdigt någonstans. Sitta och fråga ut mig och sedan gå vidare?

Dessutom så var VI också på väg in i både Estland och Lettland. Nu har INTE bankerna det kul där borta ska ni veta. Att vara en tvätt maskin under så många år. Nu pratar vi inte om några stycken där borta och vad som kommer att skölja över oss här hemma. men vi kommer bara höra lite granna om denna story.

Bank sekretess i all ära men när man har och tar information som är känslig så vilar ett stort och mycket stort ansvar. Bankerna måste bli mera flexibla samt mera på och snabbare. Vi är på väg in i en lågkonjuktur. Nu är det anno 2018. Jag har samma känsla på något konstigt sätt som när nittiotalets krasch kom. Banker var rädda om oss som skapar. Att ni springer runt och gör allt skapar ingen trovärdighet någonstans. En jäkligt bra och enkel bank vore nått – för oss vanliga entreprenörer.

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.