Säkerhetsansvarig tillika chef m.m. Ditt jobb med din organisation är att skydda varumärket och dess innehåll. Så är det. Med allt vad det innebär.

Har haft extremt mycket att göra senaste veckorna och det passar mig oftast ganska bra då behöver inte jag fundera på så mycket ”skit” saker.

Hade en diskussion med en säkerhetschef som ville bolla lite saker över sin situation och roll och att han inte fick gehör för sina idéer m.m. Men hur som helst så för mig är säkerhetsrollen är bara en enda sak och det är att skydda varumärket i alla lägen, Jag har det där jag hjälper till nästan oförskämt bra uppbackning nästan så att det är jag som håller tillbaka. Men att skydda varumärket är ju abstrakt och flummigt inför många säkerhetschefers öron. Men om man benar ut begreppen lite nedan så är det följande. Vilka yttre omständigheter kan hota varumärket? Vilka inre hotbilder som kan hota varumärket? Brand? Kan hela lasset brinna upp? Kan vissa delar brinna upp? Kan obehöriga tränga sig in? Ja ni förstår. Men vad är det för mjukvaror som kan hota varumärket som kommer inne ifrån som är svåra att upptäcka. Kunders kunder? Personal – jag tänker nu senast på rättegången och den läkaren som har gjort övergrepp på ett femtiotal kända personer. Vilket är då inte mörkertalet, hur många bemanningsföretag har han inte varit på och vilka kontroller är det som gjorts? Bakrundskontroller på kunder och dess omkrets en bit är inte skamligt att göra. Referenser ???? Men hur som helst så ska chefen vara i knät på ekonomi avdelningen och gärna luncha en gång i veckan för uppdatering vanligt eller? Men som säk ansvarig är det din förbannade skyldighet att tjata in dig på luncher eller frukostar. Sist men inte minst för att skydda varumärket är att du måste förstå affärerna på ”bygget” kan du inte affären så kan du inte skydda varumärket – du måste förstå affären du ska i princip kunna hoppa in och driva ”bygget”. Var absolut inte rädd för det. Ha varumärket i focus tänk på vilka hot som kan finnas det är din roll det är också din roll att kunna affären kan du affären så ser du per automatik konkurrenterna och dess hot. Lycka till

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.