En ung kvinna satt mitt emot mig och pratade i telefonen och jag kunde inte låta bli att tjuvlyssna då jag kände igen bolags namnet. Det var en en upphandling så mycket förstod jag och de pratade inte direkt fördelaktigt om konkurrenten.

Men varför jag kan hamna i dessa situationer är för att jag ibland åker tunnelbana i de tider då personal ifrån vissa företag lämnar eller börjar sina arbeten. Samma tågstationer. Svårare en så är det inte.

Men för böveln – förstår man inte vad man sitter och ”gaggar” om mitt i rusningstiden? Det är nästan som att man skulle förbjuda tjänstemän att använda sin telefon privat eller tvärtom vända på det. Precis som polisen som måste lämna sitt tjänstevapen, så ska också tjänstemannen eller tjänstekvinnan göra – lämna sin telefon på jobbet kan tyckas efter detta.

Okej jag är inte naiv detta beteende är så över allt och så har varit genom alla år på alla företag och överallt där det träffas människor. Skvaller och skvaller….. det finns ju förstås nödvändigt skvaller och rent skadligt skvaller både för individer och grupper samt företag och släkter.

Men den här unga kvinnan borde få en genomgång i säkerhet då det gäller säljarbete av sina chefer. Men företag överlag är usel på detta – det är ett jäkla kackel och kacklande på allt och alla …..hahahahahahahah.

Men det är klart att den som är observant och lyhörd kan få extremt mycket information och någon mening här och där kan gynna en i en upphandling det florerar förstås en hel del desinformation eller information som spring pojken XX ska förmedla.

Nu skriker säkert någon som läser detta rakt ut att jag kanske är lite väl konspiratoriskt lagd och det är mitt förflutna som jagar ikapp mig.

Men jag är lite väl övernitisk ibland det vet jag. Men att ha mest information om saker och ting och då spelar det liksom ingen roll vad man gör.

Hade en gång i tiden två anställda som också hade sälj i sitt arbete. Den ena var så klart mycket bättre och det handlade bara om att han var så extremt mycket mera nyfiknare en vad den andra var och så är det med mig också. Klart som sjutton att jag är nyfiken – jag gillar ju människor och deras beteende och deras beteende mönster.

Den här unga damen var nyfiken och hennes telefonsamtal avspeglade det och det fick jag också veta, våra ögon möttes då och då men jag försökte så gott det bara gick att stirra ner i min telefon. Jag hoppades verkligen inte att hon skulle upptäcka vem jag var. Men jag vet om lite saker om henne nu, säkert vilket vilket tåg och tid samt dag och station hon tar ifrån sitt jobb och vart på perrongen hon hoppade på långt fram eller bak. Kan vara tänkvärt…….

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.