Till inköpare och avtalsägare samt ”Narrar” och bevakningsföretag det är anno 2018 och jorden snurrar på och utvecklas det borde ni också göra!

Bevakningsföretag NI kan inte städa samtidigt som ni kallar er bevakningsföretag, då är ni en diverse butik och kallar er snart Ali Baba och de 40 rövarna……..eller så är ni det redan, denna resa gjorde jag 1999 då gick det och omvärlden samt i Sverige var klimatet lite annorlunda i den kriminella världen, det fanns INTE så många Alli Baba då…..att hålla reda på. Att som  inköpare sitta och klämma ner prislappen utan att fatta varför går en säker död till mötes.

Det värsta är de inköpare av bevakning och säkerhetstjänster som är konsulter och gör det utan att veta ……kunde varit undertecknad. Men nu är jag fortfarande så ödmjuk att jag frågar när jag inte kan och det är ofta. I min bransch kan just detta få enorma konsekvenser om man inte gör det. Men till er vakter – riktiga vakter – välj ett företag som har en stark koppling emot säkerhet och bevakning om ni nu vill jobba och utveckla er roll. Ledningen och ägarna i bolaget Alli Baba har bara ett focus när de blandar på det viset och det är pengar, inget fel på det förvisso.

Men de har ingen bra koll på vad säkerhet är och då menar jag bra säkerhet. Inköpare med smak för förbjudna frukter akta er –  att vara en Narr och veta om det då är man ingen Narr men att inte veta om det då är man en Narr, trist ser detta spektakel nu. Att köpa in säkerhet och vara kommunalt eller statligt anställd så borde man granskas i ett eget fack. Det är våra skattepengar och då får ni stå ut med en egen granskning. Du som inköpare är redan en ”snackis” i bevakningsbranschen spelar ingen roll hur många slags trygghetspoäng som du samlat om du inte är stenhård i din roll så skiter det sig förr eller senare – framför allt du som använder skattemedel, nu har jag sett detta så många gånger när en inköpare med dessa medel klistras upp i flugsmällarenskäftar och inte kommer därifrån.

’Det spelar ingen roll hur duktig hen varit. Det hängande klister snöret ifrån taket som följer vinden ifrån det öppna fönstret kommer eller har fångat in dig innan du ens fått smakat eller känt av vinet som hälls ner i din strupe. När du väl sitter där och skrattar åt alla Narrar så är det per de facto du som är Narren……. En inköpare av skattemedel kan inte uttala sig politiskt eller uttala sig över huvud taget om ditten och datten, nej tyvärr du måste vara äckligt neutral om du använder skattemedel. Tyvärr så är det bara. Det finns nu som bolag bojkottar vissa upphandlingar, för att det inte är någon idé att lämna in anbud,  Alli Baba ska lämna in där och då är det redan uppgjort om vem som ska få detta anbud. Så kan vi inte ha det mina vänner.

Tro mig innan du ens har tänkt tanken så är du förlorad som inöpare varken jag eller någon annan är Narren, det spelar ingen roll hur många utmärkelser du fått – du är Narren och dina kunskaper i denna bransch lyser igenom……. Ordet trygghetspoäng kommer inte ifrån mig – kunde varit….men lite för mycket ”rappakalja”. Städar överlåter jag till ”proffs” så att det blir riktigt rent och fint – likaså med säkerhet inköpare överlåt det till riktiga säkerhetskonstruktörer så att det blir riktigt tryggt. Då jag har många läsare som är väktare och ordningsvakter samt poliser och inköpare av bevakning. Så fundera själva och skriv in hur ni upplever er arbetsplats.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.