Marathon och värme samt landskamp många i rörelse – Stockholm vimlar av folk idag.

Stockholm vimlar av folk idag – många aktiviteter samt extrem värme gör att man blir lite extra vaksam en dag som denna.

Hur många inom service sektorn är inte aktiva idag? Det måste vara många – allt ifrån väktare – ordningsvakter – bar – matsalspersonal, taxi åkare m.m.

Stockholm – Sverige AB har många ögon och öron för att förhindra att bomber ska smälla av! Vi kan visst utbilda folk i enklare sätt att vara mera uppmärksamma på avvikande beteende mönster hos människor, jag är helt övertygad om detta. Jag tror också att i länder som varit mera drabbade har en annan typ av förmåga hos invånarna att just vara mera på sin vakt. Eller är jag ute och spånar nu…’

Jag tänker på England och IRA – historia. Är då Engelsmännen mera på sin vakt? Jag påstår att det har varit så i alla fall. Vi var ett gäng för ca 30 år sedan i England på Harrods – varuhus.

Jag tyckte att det var som att kliva in i en James Bond film. Det är ju klart att vi har satt mycket i action här men vi har definitivt mycket att göra. Teknik mässigt självklart.

Men att få med oss andra aktörer i tänket kommer gynna oss alla. Då krävs det utbildning och åter utbildning i alla dess former.

Det kommer krävas både högt och lågt. Jag tror visst på en strikt konfidentiell attityd kring vissa platser som är sårbara i Stockholm men jag tror också på att utbilda personalen i en högre skola då det gäller att jobba med olika evenemang.

Vi lever nu i år 2018, kan bara konstatera att på denna sida av planket har vi sänkt vår vaksamhet – men med små enkla medel så kan vi bygga upp detta . Att göra mer människor aktiva i detta skapar också mera ordning och reda, en ren gratis vinst.

Det finns mycket resurser som går till spillo där ute nu.

Håkan – det är varmt och det ska bli ännu varmare idag.

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.