Vilken vändning! Var trött och less, skulle gå på föreläsning. Ingen som helst lust, släpade mig dit.

Har jobbat mycket under en längre tid vissa saker har gått bra andra mindre bra men det är som det är som farsan skulle säga – det är som det är. – Ja det klart som fan att det är som det är hur fan skulle det annars vara.

Väl insläpande där så började jag le – gamla bekanta dök upp och skratten började sitta där. Föreläsningen var en personaldirektör Marie Hallander Larsson.

Efter några minuter in på föreläsningen så klev hon rakt in i min skalle. Jag blev helt ”jäkla” stum – slungades fram och tillbaka i mina senaste 5 år utav mitt liv. Jag kunde referera till allt hon sa. Hon var tydlig och rak samtidigt lämnade hon saker öppna för egna tolkningar om det hon pratade om. Nu är det inte ofta som jag blir imponerad då någon pratar om säkerhet,  det är faktiskt sant, jag har varit med om det mesta. Ödmjukt eller?

Men nu blev jag liksom sakta indragen i något annorlunda. När jag kunde referera till vad hon sa så kunde jag samtidigt se saker ur andra perspektiv. Otroligt spännande.

Marie har ett förflutet ifrån bankvärlden – läkemedelsindustrin – postens värld den gamla m.m. Det är ju ett bra CV förvisso. Det var HR funktionen kontra säkerhetsfunktionen på företag som det skulle handla om. Men det blev annorlunda än vad jag trodde det skulle vara det blev en resa också i min historia i allt. Helt sanslöst bra för mig dessa timmar och jag hoppas att ni andra hade det lika bra som jag där . Tack Marie och ni som får chansen att få gå och lyssna gör det.

Det var en föreläsning som Secnet och Företags universitetet anordnat. Träffade gamla kurskamrater, Secnet en utbildning för säkerhetschefer. Tack Alf Lundström ordförande och Secnets styrelse samt alla andra som gjorde denna kväll.

Tacksam

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.