Om nu inte polisen klarar av allt vilket i sig är förståligt men det är ju fan helt uppåt väggarna på vår landsbygd. En idé är att förordna och höja upp de bevakningsbolag som finns på landet.

En ordningsvakt blir en kommunal ordningsvakt ”polis”

Precis som jag bloggade om för en massa år sedan finns också en pilot som en journalist eller flera gjorde på Expressen där jag uttalar eller säger att det kommer bli en central poliskår i landet och en kommunal och den kommunala ordningspolisen kommer att utgöras av bevakningsföretag där är vi nu.

Men ni förstår ju om polisen ska åka först 70 mil och hämta en berusad person samtidigt köra bilen när de kommit fram så har ju personen först och främst nyktrat till …………….ja ni hänger säkert med i resonemanget. Tyck till. Självklart ska man använda en till i bilen som inte behöver vara ordningsvakt. Eller varför måste polisen åka?

Låt polisen vara polis och göra andra jobb om de nu finns vill säga men kombinationen att lämna över mera mindre av polisära till bevakningsbranschen. Nu finns det förvisso en del klåpare men vilken bransch har inte det. Bara se till att deras branschorganisationer jobbar tätt med myndigheter och inte bara ”pratar” som de flesta av dessa gör. Jag tycker att Securitas samt andra större aktörer var på absolut rätt väg och har gjort mycket bra saker.

Men mera utbildning utan att för den skull ”tappa” bort oss i våra primära arbetsuppgifter så kan det bli fantastiskt bra tror jag. I detta avlånga land så måste VI ta arbetsuppgifter på allvar.

Var ute på ett nytt jobb på landsbygden och vilken ”jävel” till entreprenör och hur de hade tänkt rent byggnadsmässigt på säkerhet och annat. Behövs bara ett jävla bra driv och en fallenhet och en smula av intellekt förstås så kan man göra mycket. Men detta var bra tänkt. Har funderat snart ihjäl mig på hur jag kan bistå dessa. Jag kan fan grubbla ihjäl på sådana saker. Det är kul att hitta nya infallsvinklar på problem som mina klienter har. Men lösningarna kommer sällan för mig då jag kan sitta i timmar och klura. De kan komma i korvkön – när jag målar – i duschen m.m.

Men det gäller att samordna våra resurser mera och se möjligheter. Vi har sjukt bra och idéer framöver. Det kommer behövas för mera pengar kommer inte över bara för att vi ber vi måste jobba också tänk på den du…..du där.

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.