Att nätverka inom bevakning och utveckla branschen är ett måste om den ska utvecklas likaså inom säk konsulterna.

Lägg säkerhetsbranschen åt sidan alltså den organisationen samt BYA vad finns då kvar? Vilka inom branschen bevakning utvecklar då denna?

I alla företag så skickar man folk – medarbetare på kurs. Det är ju självklart att det handlar om att företaget ska tjäna pengar. För mig en självklarhet.

Men att chefen kommer in och ställer sig i dörröppningen idag ska vill jag att vi pratar om din utveckling samtidigt så skulle jag vilja bilda en liten grupp här så att inte vårt företag brinner upp – jag kan tillägga att det är inte många av de som brinner upp byggs upp igen på samma plats. Dessa flesta försvinner.

Men nu flyttar vi problemet över inom bevaknings branschen och dess aktörer och nu pratar jag bara inte om de högsta cheferna för de flesta där pratar ekonomi vilket de också ska göra. Utan jag pratar om de som skyddar egendom och personer. Skiktet över väktare, ordningsvakter, skyddsvakter m.m. Jag pratar inte om lås bläckets olika beståndsdelar utan om alldagliga potentiella hot som kan avvärjas på olika sätt.

Alltså penseldrag av större format – kom igen nu ni som läser. Tänk. Inte fan satt det en kamelryttare i öknen och kom på att han eller hon skulle bilda en grupp utbilda sig som flygare och dessutom kapa plan och bo i dessa länder först i flera…………..

Hotbilder för inom vårt rike är stora som små och direkt utanför våra gränser. Det skulle vara direkt dåraktigt av mig att skriva om hur en skada skulle bli riktigt stor genom enkla grepp men likt förbannat så är det våran skyldighet att utveckla oss själva inom ämnet och våra kunder så att de kan koncentrera sig på deras kärnverksamhet.

Då kan man inte springa runt och inte ta betalt för dessa viktiga tjänster – det måste finnas pengar över för utveckling. Det finns de som utvecklar eller så blir man avvecklad så är det. Lägg då undan pengar för viktiga utvecklingsfrågor. Det kan man bara göra om de som säljer tjänster pratar om detta med de som köper AV er. Lägg in det i kalkylen med kunden och inte dopade olje pengar ifrån……….

Ha en bra dag

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.