En icke lojal ekonomi avdlening kan skapa kaos. Då menar jag inte bara strunta i att betala leverantörer eller dylikt.

Ekonomin är hos alla bolag trovärdigheten på något sätt – man kan inte sätta vem som helst att styra detta.

Jag var inte med min mentors resonemang förrän han var död. Vi diskuterade alltid om ärligheten i och kring denna och rapporteringen till VD men framför allt till de som satsat pengar. ägarna.

Det var ett bolag som vi hjälpte och det var enormt jobbigt för informationen kom alltid ut före innan den skulle om vad vi gjorde och inte.

Misstänkte allt och alla men det fattades något. Det var en gammal tant som var kvar i bolaget kom in en gång i månaden sedan spelade hon Bingo  med  övriga bekanta och en i det åldringsgänget hade en som ville ha en information med icke goda avsikter.

Du kan inte ha en som tar hand om din ekonomi som inte har respekten för pengar. Alla dessa saker egenskaper kan man ta reda på före anställningen bara höra av sig…………………

 

Det som däremot är jobbigt. Är när släktskap är involverade. Nu finns det lyckade sådant där stora hjärtan råder.

Men att ställa tillbaka klockan hos de som bara tagit och levererar in mindre och mindre till bolaget går inte. Du som konsult kommer att dömas bort på direkten. Dina förslag kommer att ratas en efter en. Vi tar ett exempel. Familjen CXY har ett bolag som heter Vamolt AB gör blöjor.

I familjen råder ingen tvekan. Chefen där är Karin. Karin har alltid betalt räkningarna  – av praktiska saker tycker Anton att det är skönt. Karin sitter också i samtliga Antons styrelser. Hon har också kort dit som är kopplade. Hon gör inga jobb åt bolagen men det råder ingen tvekan – han är en svag ledare på jobbet också. Så Karins bror jobbar som ekonomichef på Vamolt.

Det finns flera sätt att få till förändringar, vi väntar med vad VI gjorde utan kom in med synpunkter och lösningar på bloggen.

Att sparka någon var otänkbart men du var tvungen att lösa detta på annat sätt. Bolaget backade ca 150.000 tusen månaden omsättning ca 20 miljoner om året.

Vi hörs om ett tag. NI får mer info ju mer ni frågar. Lycka till. Vinnaren får ett pris………….

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.