Entreprenör i tillväxt – när nya hjärnor och en ny plattform ska in för att ta ny fart vad är det för risker och fördelar.

Hej alla och god fortsättning. Vi vänder blad sa Kungen. Nu stundar ett nytt år för entreprenörer i bevakning och säkerhetsbranschen i övrigt. De bolag som har planerat ihjäl sig på olika strategier och affärsplaner och olika moduler av tillväxtkurvor och olika andra tal papper i det oändliga och glömmer bort människorna i bolaget som är den samlade kraften och själva kärnan för framgång eller tvärtom. De tror jag kommer vara de som ”tappar mark” ifrån nu och framåt. Jag har och tänkte direkt skriva ner bolagets namn men hejdade mig. Inte Securitas de lever sitt liv i sin elit där de fortfarande är bäst i klassen nu fick jag det skrivet……

Skit samma det jag menar är att får du till det med en bra skara av hjärnor med energi jag gillar energi hos personer som ska jobba med tillväxt, det ska liksom knastra däruppe. Nästan få ett vulkan utbrott. Inte springa runt på kontoret och skrika som en full finne som ser på hockey – utan lugnt och metodiskt bara matar fram möjligheterna istället för att bara snabbt lägga ut vägen i sin hjärna där det på skylten först står återvändsgränd. Både och jag vet men kolla kassan det är absolut viktigast när tillväxten är god i det lilla bolaget.

Men att få in rätt hjärna i rätt tid och få in individen i spelsystemet – att få personen läsa sin roll och se sig själv i spelsystemet för att kunna bidra till matcherna alltså vinna upphandlingarna så att tillväxten kan få fart utav helv….är absolut det svåraste. Mycket idrottstermer här för er som gillar att röka gräs på barer istället för att ligga i motionsspåret. Att sitta och klippa papper och ha annan focus det har det lilla bolaget inte råd med, att ha en avbytarbänk med höga arvoden som drar oljan ur bolaget istället för att smörja och fylla på ny olja.

Att man sedan har och kan ha en mera långsiktig rekryteringsplan som kan dessutom följa tillväxtplanen bolaget som startar sin verksamhet – alltså grundarna ägarna vet i starten att just där så kan vi gå på med frågor om hur status är på personen. För min del så handlar det självklart om kundskap men viktigaste förutom ovan är intresset för vår bransch. Hursom helst så har träffar ägt rum med personen på lite möten och luncher i någon slags glada vänners dagar utan att någon i själva verket fattar så har ju rekryteringen pågått i flera månader kanske, det är den absoluta bästa modellen för att få in personen i rätt tid för att kunna vinna matcher åt ägarna och ordna ett stabilt bolag på sikt.

Tro mig att lägga in sig på börsen i fel tid med sitt bolag med människor som har en helt annan agenda än säkerheten  som exempel plus att lönsamheten inte är god nog för att ens bära deras arvoden är en långsam trist själv död.Jag har varit där mina vänner. Som sagt det är inte Securitas……..

Håkan

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.