Härligt – nytt år och året är 2018.

Gott nytt år på er alla och utvisa de som inte respekterar våra lagar inför 2018 – skulle aldrig ha satsat en femöring ens på att jag skulle skriva på detta vis även fast jag vet hur jävla illa ställt det är där ute. Först och främst så är INTE allt polisens fel – alla taskiga journalister som inte har något att skriva om har så jävla lätt att plocka upp detta ämne om polisen och dess resurser m.m samtidigt mår jag illa av journalister som tros sig veta hur och varför det är så här. Vilket asa tjat. Börja fundera på hur lösningarna ser ut istället, måste vara skita trist att alltid skriva om gårdagen eller?

Det är för lätt att vara kriminell i Sverige i dag.

Polismyndigheten rapporterade nyligen att det finns runt 5 000 kriminella aktörer och 200 kriminella nätverk i de utsatta områdena runtom i landet. I vissa av områdena har kriminella krafter i praktiken tagit över och polisen har stora svårigheter att utföra sitt uppdrag det är ett faktum men det går att ställa till rätta. Vi ser allt fler skjutningar i Sverige, som även drabbar människor utanför gängen. Trygghetsmätningar visar också att allt fler upplever den här otryggheten. Otryggheten har inte varit så här stor på tio år. Mycket av detta ligger också på taskig journalistik åter igen extremt mycket lättare att klaga och skriva om gårdagen. Men helt klart så finns otryggheten här. Sverige måste ha en kriminalpolitik som fungerar jag med flera är vid bristningsgränsen. De kriminella kan inte få fortsätta skratta åt samhället. Arbetet som behöver göras börjar med att stärka svensk polis och alla runt om i olika positioner. Poliserna måste bli minst 6000 – 7000 fler, polislönerna behöver höjas för olika yrken i kåren så att fler poliser väljer att stanna i yrket. DET ÄR KLART SOM FAN ATT DET ÄR SKILLNAD ATT VARA POLIS I RECEPTIONEN PÅ KUNGSHOLMEN ÄN I REGIONER DÄR SKJUTNINGAR BLIVIT VARDAG. En annan helt annan bakvänd historia är nedan. I dag har Sverige ett närmast bakvänt system där den person som döms för flera brott i en och samma rättegång åtnjuter en så kallad mängdrabatt. Det betyder att det grövsta brottet straffas med hela straffvärdet medan det näst grövsta brottet endast straffas med hälften av straffvärdet och det därpå följande brottet endast med en tredjedel av straffvärdet. Detta är inte rimligt. Det är en stor skillnad mellan att begå flera brott jämfört med att begå något enstaka brott. Straffen bör därför kraftigt skärpas. För den person som döms för flera brott i en och samma rättegång ska hela straffvärdet dömas för det grövsta brottet såväl som för det näst grövsta brottet och för det tredje grövsta brottet. Det skulle medföra att fängelsevistelsen kan öka med runt 60-70 procent jämfört med dagens system. Sverige måste bli hårdare mot kriminaliteten. Det krävs straffskärpningar, en fungerande polis och att vi tar kontroll över särskilt utsatta områden. Det är också en förutsättning för att öka tryggheten och stärka sammanhållningen och framtidstron i hela landet. Håkan

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.