Att kopiera eller ta över namn eller ”logga” ifrån ett lyckosamt företag är en ansvarsfull roll nämligen att man ska föra budskapet vidare med dess värderingar.

18222159_1513453642022608_7167864152838240452_n Att ta över en logga eller ett namn så tar man också med sig de värderingar som människorna skapat i bolaget. Med andra ord så tar man automatiskt på sig ett ansvar att föra budskapet vidare.

Man kan liksom inte bara göra det. Jag kom ihåg då VI skulle köpa tillbaka bolaget ifrån Panaxia koncernen det kändes konstigt och inte helt rätt. Dessutom så var det också i helt fel tid och med helt fel människor.

Värderingsgrunderna hos alla i ledningsbefattningar var inte transparanta – Vi såg och hade olika syn på hur vi skulle sköta bolaget – pengar i all ära men det var inte riktigt det jag menar. Kan man inte stå upp för Vision eller affärs idé i ett bolag samt deras värderingsgrunder så kan man väl inte arbeta där eller?

Nu tror jag att det finns några som ”skiter”  i dessa saker – de snackar om psykologiskt eller filosofisk smörja och checkar in på jobbet och gör sitt pass eller sina förpliktelser. Sedan går hem.

Jag har haft förmånen att vara tillsammans med väldigt intelligenta människor samt kloka sådana på alla arbetsplatser och olika roller som jag haft en enorm tur helt enkelt.

Det har varit ett enormt diskuterande ständigt. Helt ”galet” roligt har det varit. Det upproriska bolaget hette då i början samt mitten av 80 talet Larm – Assistans. Larm – Assistans idag är något helt annat. Sorry uppköpare av dessa tjänster men originalet Larm -Assistans är utspritt över bevakningsängarna.

Det finns idag chefs och ledare över allt i näringslivet som kommer ifrån det lilla ”skitbolaget”. Helt unikt.

Det som jag kommer på varför det blev så är de värderingar som vi skapade ihop, jävligt sunda sådana. Allt detta kom ifrån att alla tilläts komma till tals i olika diskussioner trots att mannen myten legenden fanns där som nyligen lämnat branschen för en god pensionering på en av våra öar i detta rike. Hoppas att du läser detta – du har varit en god förebild för många.

Diskussioner och osämja är goda saker i alla förhållanden om det i stridens hetta finns grundvärderingar att stå på. Annars blir det jävligt fladdrigt.

Så att bara ta något och göra om till sitt och sina värderingar blir jobbigt om man inte förstår dess ursprung. Tänk er själva om jag skulle helt plötsligt påstå att nu är jag Djurgårdare. Har också sjukt svårt att tränare kan byta landslag och inte spelare.

Håkan

 

 

 

 

 

grundskrift, grundtext, huvudhandling, ursprunglig skapelse; förebild, förlaga, manuskript
originell person, särling, kuf, krumelur, klassik, avvikare, excentriker, stofil, perukstock, enstöring, ensling
motsatsord
kopia
dussinmänniska

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.