Bevakningsbranschen lever i en ”konstig” företagsvärld. Är inte länstyrelsen och polisen snabba nog så kommer de kriminella elementen växa snabbt nu.

Som jag skrev tidigare – Securitas och Nokas har inte tillräckligt med konkurrens det som de konkurrerar med är myndigheternas tjänstemän.

Länsstyrelsen har fel focus anser jag, undertecknad får många skrivelser ifrån mindre bevakningsbolag som anser att länsstyrelsen förföljer dessa. Jag vet inte men jag känner igen fenomenet. Jag kommer också ihåg den absoluta stora sammandrabbningen mellan bevakningsbolagen och rikspolisstyrelsen, så gammal är jag. Som sagt Securitas och Nokas behöver inte vara rädda för mindre bolag eller för den delen nya bolag som lanseras och kommer lanseras, ni kan med gott mod promenera med er portfölj till ert arbeta och konstatera att världen är galen och aktiekursen går upp. För lite så är det. Det ni brottas med är myndigheterna och ännu värre kommer det bli ”tror” jag. De blir trögare och trögare för man hänger inte med i utvecklingen, se bara kamera lagstiftningen.

Jag ser nästan dagligen hur de kriminella kan röra sig fritt – med  snabba myndighetsbeslut och lite ändrade lagstiftning så kan vi vända på detta, är helt övertygad om detta. Men ack så trögt det går. Myndigheter som arbetar för ett tryggare Sverige ska ha öppet 24 timmar och mer av entreprenörskap mera kvicka fötter. Det går inte vänta på några beslut. Det gör inte de kriminella.

Vilka vann på flykting strömmen? Inte bara Bert Karlsson och Company.

Många mindre bolag som var underleverantör till de större bolagen gjorde rekord vinster, de finns de bolag som inte har ett ända avtal eller kontrakt som gjorde miljonvinster när flyktingvågen var som värst. Dessa bolag kommer nu att ”säcka” ihop i deras böcker – jag kommer att visa senare ett exempel på detta. Det är klart att skulle man granska ordentligt i böckerna så räddades nog många bolag och dess böcker av flyktingströmmarna .

Men så här har det alltid varit – jag kan dra mängder med exempel på detta. Jag kommer ihåg när jag arbetade som planerare på ett av Sveriges största bolag då myndigheterna hittade på att tvångsvårda alla som man misstänkte var prostituerade eller smittade andra med hiv. Vi tjänade miljoner och resultatet av detta blev att böckerna blev ”fina” det är bara att sluta hymla. Vi i bevakningsbranschen lever i en galen värld när världen är galen så tjänar bevakningsbranschen på detta naturligtvis.

 

Håkan

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.