Det är ju klart som fan att Sverige har korrupta tjänstemän!

putinEnligt svenska experter på mutor och bestickning är korruption sällsynt i Sverige. Den senaste tidens händelser gör att den bilden kanske behöver omvärderas.

En före detta finansminister är misstänkt för att ha tagit emot mutor. Anders Borg har deltagit i Holmens jaktresor och enligt åklagaren är han därför skäligen misstänkt för mottagande av mutas, tror ni han kommer att dömas?

Misstankarna mot Mona Sahlin för osant intygande handlar också om en statlig företrädare som misstänks för att ha brutit mot tydliga regler, tror ni hon fått ett adekvat straff?

Fastighetsverket gör så att man nästan börjar tappa helt och hållet tron……

korruption

Förtroende kapitalet är så lågt just nu att våra offentliga tjänstemän, politiker, fackpampar senast nu den omoraliska Transportchefen gör att Hoffa framstår som Eva i paradiset och de andra som ormarna. Att den senaste fackgubben gör på detta vis gör mig också väldigt ont eftersom jag har haft detta förbund att förhandla emot i många år – självklart finns där bra människor men det är inte det jag skriver om just nu, utan om korrupta människor i förtroendeställning.

 Bilden av svenska ämbetsmannen har krackelerat i mina ögon. En praktskandal helt enkelt!

Att en svensk generaldirektör anhållits som misstänkt i en korruptionshärva är förstås en praktskandal. Skandalen på Riksrevisionen där det visade sig att en omfattande vänskapskorruption förekommit ledde till att flera högt uppsatta chefer tvingades avgå. Att skandalen inträffade på just Riksrevisionen var extra allvarligt. Det här är ju den myndighet som ska se till att andra statliga myndigheter sköter sig fläckfritt.

Skadar tilltron till svenska statstjänstemänVänskapskorruptionen inom Skatteverkets ledning har också skadat tilltron till hur svenska statstjänstemän agerar inom ramen för sina uppdrag. När SVT:s Uppdrag Granskning i våras begärde ut uppgifter om förre kabinettssekreteraren Frank Belfrage på UD försökte Skatteverkets dåvarande ledning, generaldirektören Ingemar Hansson och överdirektören Helena Dyrssen, att varna sin före detta kollega på regeringskansliet. För detta har de kritiserats hårt.

Kritik?

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.