Polisen – Bevakningsbranschen måste samverka mera annars blir polisen ifrån åkt.

Det handlar inte om marknadsandelar mellan polis och bevakningsbranschen det ska vara mera samverkan bara.

När jag startade min karriär inom bevakningsbranschen så såg polisen oss vakter som små ”tomtar”  nu år 2017 kan detta tyckas som omöjligt men så var det. Nu så här efteråt har jag förstått att jag ändå hamnade med bra vakt kollegor som jag fick lära mig en satans massa av, två av dessa är i  höga positioner i bevakningsbranschen en annan drev ett eget bevakningsbolag en annan blev advokat samt jag själv fick möjligheten att driva upp ett av Sveriges största bolag. Vi var ett sammansvetsat ”jävligt” bra gäng som tog vårt bevakningsobjekt på allvar. Nu pratar vi 80 talet. Alltså detta gäng var inga dumskallar precis – ändå såg polisen oss som en lägre stående ras. Jag kanske överdriver lite men i stort så var det så.

Nu känns läget nästan lite tvärtom – det är snurrigt i poliskåren nu, inte på alla platser dock, jag vet detta för jag känner en jäkla massa poliser. Nu måste polisen börja sträcka fram sin hand och be om hjälp ifrån bevakningsföretagen. Polisen räcker inte till helt enkelt. det går fort där ute nu. Kriminaliteten ökar i rasande fart i våra förorter – tänk er mina vänner att i en av Stockholmsförorter så stänger butikerna ner i protest för att de blir hotade hela tiden av olika gäng, hur är detta möjligt! Detta för att polisen inte räcker till.

Låt fler vakter samverka och patrullera med polisen – tillsammans blir ju dessa det dubbla i antalet, för mig handlar det om att syna och störa de olika gängen så att de boende och näringsidkare kan känna trygghet. Jag ser polisen och ett bevakningsföretag dagligen komma i sina bilar men de stannar aldrig upp och går ur sina bilar. Nu finns undertecknad i en av Stockholmsförorter. Men för fa….gå ur bilarna och skapa kontakt med de boende samt få information om läget.

Ni får gärna slå en signal eller skriva så ska jag berätta hur vi gjorde för att skapa en bra dialog med ett koncept som vi kallade för lokal och personkännedom.

Näringsidkare och fastighetsägare kommer  köpa mera ”trygghet” ifrån bevakningsbolagen i framtiden och polisen med deras tröga organisation kommer då bli ifrån åkt, då gäller det inte bara vakter utan allt ifrån kameror och annan teknik – vi kanske redan är där mina vänner.

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.