Det har redan hänt eller kommer vara mer tydligt snart – vi har ett Molenbeek i Sverige. Vi producerar terrorister på löpande band.

 Varför Molenbeek? Är detta en slump? Tror knappast det.

Jag har svaret! Det är och var ingen ”jävel” som brydde sig precis som det är hos våra politiker i våra segregerade områden. Ingen nämnd ingen klämd.

People shop at a market in the neighbourhood of Molenbeek in Brussels, BelgiumMOLENBEEK, BRYSSEL.På dagen är det inte mycket som skvallrar om att Molenbeek skulle vara en av Europas värsta jihadist kommuner.

Här ifrån Molenbeek kom terroristerna år 2004 som slog till emot Madrid 191 döda samt 2000 skadade. 2014 judisk muséet fyra eller fem döda. Förra året massakern Bataclan 130 döda 350 skada. En man år 2015 skulle börja skjuta med automatgevär mellan Paris – Amsterdam han slogs dock ner. Hur många skulle inte blivit döda? Människor obeväpnade, oskyldiga. Alla som gripits är på senare tid – alla potentiella terrorister, alla ifrån Molenbeek.

Mina vänner detta är och kommer vara ännu mera tydligare inom 5 år i Sverige – vill ej peka ut någon stadsdel. Nedan ett stycke ifrån tidningen Svenska Dagbladets journalist.

– Här finns ingen som bryr sig. Inga poliser som kontrollerar. Ingen som har hand om ungdomarna som driver på gatorna. Och så har det varit i åratal, säger Dimitri Faucard.  Men den har lämnats i stick av politikerna, stadsplanerarna och de sociala myndigheterna som har tittat bort i stället för att hjälpa.
 
Den splittrade och ofta lamslagna politiken i Bryssel, men också i hela Belgien som är delat mellan flamländska och fransktalande regioner, har enligt kritiker lett till Kafka artade beslutsprocesser.

 Väldigt banalt sagt kan tyckas men så sant antagligen. Vissa kallar Belgien en ”failed state”. Absolut inget nytt påfund och aj vad jag har sett detta så många gånger då utanförskapet slår hårt. Där nu svenska ungdomar i andra och nu kanske i tredjehandsgenerationen fångas upp av rena kriminella terror nätverk.

De flesta är överens om att det har uppstått ett beslutsvakuum i stadsdelar som värnar om sitt självbestämmande i stället för samarbete. I denna miljö har extrema grupper kunnat frodas i lugn och ro i Mollenbeek samtidigt så är det säkert så också att de som bor inte vågar bita ihop och gå emot och säga ifrån, precis som i Sverige läs nedan.

Sverige/ Stockholm. År 2016.

Islamiska Förbundet i Järva i nordvästra Stockholm har nyligen släppt en film som ska motverka religiös radikalisering av unga i området. I filmen medverkar unga vuxna. Nu visar det sig att nästan alla som medverkar är skådespelare och saknar koppling till Järva. Något som inte som framgår.

I nästan ett år har Islamiska förbundet i Järva fått finansiering av Allmänna Arvsfonden för motverka radikalisering i Järva-området, då ett flertal unga anslutit sig till jihadistiska grupper. Antiradikaliseringsprojektet kallas för WAANO. Som del av projektet har nu har man släppt två filmer, som ska ge en motbild till extremistgruppernas ofta väldigt påkostade propagandafilmer.

Men många ifrån Järva området vågar inte ställa upp i filmen inte så konstigt säger vår  vän av ordningen så skulle det säkert vara om man gjorde en film om högerextremister, säkert. Men nu är det inte så utan nu pratar vi om lokal politiker som måste höja sina röster vi har en regeringen som måste agera, detta är verklighet.

Återkommer i denna känsliga fråga. Inget känsligt för mig – har arbetat med integrationsfrågor och säkerhet i många år i områden där arbetslösheten frodas likaså utanförskapet, har skrivit om detta tidigare många gånger.

Vi höras!

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.