”Om du inte är en risktagare ska du hålla dig långt borta från affärer.”

Hej mina vänner. Det var ett tag sedan jag skrev men det har sin naturliga förklaring att jag har haft mina tankar på helt andra saker – saker som var mindre roliga och saker som varit av sådan karaktär att jag haft fullt focus för att klara uppgifterna.

Nya möjligheter har erbjudits undertecknad och jag känner mig smickrad. Nu är det så att jag har verkligen kommit på att jag INTE bara drivs av att bygga nya bolag för att tjäna pengar DE kommer ändå. Jag har under det senaste året mött människor som vill driva företag men inte vill riskera något och den kombinationen går bara inte.

Två saker som man måste offra det ena är tid och är det absolut viktigaste. Pallar du inte ”köra” på så låt bli då. Kan du inte offra eller lägga ner tid på din idé eller produkt så kommer det aldrig bli något heller. Pengar är nummer två men absolut inte avgörande, har du en bra idé och tiden så kommer du hitta pengar.

Sist men ändå inte minst vågar du inte slänga dig ut i det okända och ta risker så blir det inget heller.

Jag har haft en dröm som var ständigt återkommande för några år sedan. Drömmen handlade om att vi åkte i en rymdfarkost, rymdfarkosten blev attackerad och det slutade med att jag svävade ensam ute i rymden. Det var tyst och lugnt och jag svävade och kunde se jorden långt borta men det var inte skrämmande bara nytt och spännande. Det trista är att så fort jag ska starta motorn på ryggen så vaknar jag.

För min del så älskar jag nya saker, att lära mig nya saker eller göra nya saker gör så att jag måste ha focus och vara på alerten, se nya möjligheter, det är också lite av drömmen handlar om också tror jag. Det är ingen dans på rosor att starta bolag men det är väl inte själva livet i sig heller.

Ha det godare.

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.