Den kloke som vill göra något dumt gör mindre skada en den som är dum som vill göra något gott – fråga vakten som släppte in polisen.

Kan det vara så? Ja så kan det vara – om den dumme inte fått rätt förutsättningar.

Kan det också vara så att det är ohövligt att tysta en dåre men grymmare att låta han fortsätta. Jag kan inte påstå att jag är speciellt smart men jag kan konstatera att jag inte gör om samma misstag alltför många gånger.

Däremot i vår värld gör den kloka ”nya” misstag men gör inte om samma misstag, jag har alltid varit extremt nyfiken, inte fult men däremot viljan att veta. I vissa sammanhang så ses man lite granna som korkad om man ställer frågor om hur det fungerar. Om nu vakten hade ”vågat” ställa rätt frågor till polismannen om det nu var så, ställt tillräckligt många korkade frågor så den riktiga ”dåren” till polisman inte gått med tjänstevapnen och allt på konserten i Globen där U2 spelade eller skulle spela.

Okej, det var två korkar som försökte kommunicera med varandra och det blev pannkaka en riktigt dålig pannkaka dessutom som någon annan kork berättade för några andra korkar som berättade för de andra och sedan beslöts det att utrymma.

Hasse Aro var så diplomatisk nu på morgonen i fyran att jag hade svårt att koncentrera mig på innebandyn ikväll. Om ni inte sett det när Tilde ställde frågor så måste ni se det. Absolut bästa hur man kan vara ”dum” snäll emot de korkade.

Så då finns ingen skyldig då? Alla gjorde rätt – nej så är det inte. Klart som bara den att folk gjorde fel, jag vill inte hänga ut någon men bara erkänna och inte göra om samma misstag, gör bara nya misstag det som de kloka gör i vår värld. Den världsbild som vi alla fått inpräntat i oss.

Tipset till er som har ett chefs jobb, var inte rädda för nya grepp eller nya influenser – kom ihåg ni jobbar för ägarna ingen annan. Den dagen ni pratar om er titel mer än vad ni producerar så är ni på fel ställe för ägarna. Ha det godare.

Håkan

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.