Små saker som gör dig lyckligare i vardagen – trodde aldrig att jag skulle skriva så men det stämmer på mig.

God morgon – god förmiddag.

Hur gör du för att vara lycklig varje dag? Och är det ens möjligt? Svar ja! Här har du det du behöver göra.

1. Träna mer 

Det har gjorts mängder av studier på den här punkten. Träning frigör endorfiner, en substans som har direkt påverkan på dig och gör så att du mår bättre och känner dig lyckligare. Det är därför du aldrig träffat någon som varit på dåligt humör efter ett träningspass. Vara ute promenera – korta räcker gott och väl.

2. Tänk positivt

Att möta varje situation med ett positivt tänkande och en öppenhet förbättrar din energinivå, kreativitet och ditt mående. Och även om det är svårt att tycka att den försenade tågresan, eller de långa köerna är något bra så får du se alla tillfällen som en bra möjlighet till en stund för dig själv. Det kommer något gott ur allting och du kommer garanterat känna dig lyckligare om du gör varje sekund värdefull istället för att klaga på den.

3. Lär dig koppla av

När du mediterar eller kopplar av så lägger du all tid på att vara i nuet. Det här är något som får kroppen att helt slappna av, ta bort stress och är vetenskapligt bevisat, får dig att må mycket bättre. Den här stunden är även ett perfekt tillfälle för att koncentrera dig på allt bra du har i livet.

4. Påminn dig om allt du är tacksam för 

Att känna och tänka öppet över saker du uppskattar i livet är ett bra sätt att bygga upp långvarig lycka. Forskning visar nämligen att hjärnan automatiskt fokuserar på negativa saker och bekymmer. Så genom att, direkt på morgen, säga högt för dig själv varför livet är underbart ställs dit fokus om och blir positivt.

5. Vädera resor och upplevelser

Alla minnen vi skapar i våra liv kommer för alltid att tillhöra oss. Och de skapar lycka som varar under en lång tid. Alla måste därför sikta på att besöka nya platser och testa spännande aktiviteter i livet.  Att gå runt och göra samma sak varje dag – ger dig inte den känslan du varken söker eller behöver.

6. Prioritera sömn

Om du inte får tillräckligt mycket sömn, 7 – 8 timmar varje natt, blir du orkeslös och negativ. Och även om du tycker att du inte är speciellt trött så kommer din energinivå vara dubbelt så hög om du faktiskt prioriterar din skönhetssömn. Kroppen måste vila rätt antal timmar och när den gör det blir du lycklig. Helt klart individuellt men det går att lära sig sova längre.

7. Hjälp andra – finns många sätt. Behöver inte vara superlativ här.

Att ha pengar till att köpa allt man vill ger tillfällig glädje, men ökar inte den totala lyckan på lång sikt. Istället, lägg några slantar eller tid till att hjälpa andra som kanske inte har det så lätt, det har nämligen en betydande inverkan på vår egen lycka.

8. Fokusera på livet du vill leva

Vi pratar ofta om saker som om de är omöjliga. ”Tänk om jag hade haft det där jobbet” eller ”Vad lycklig jag hade varit om jag hade levt där”. Istället för att faktiskt fokusera på att få det vi vill ha. Ingenting är omöjligt och med rätt tankesätt och prioriteringar når du långt. Lycka i livet handlar så mycket om inställning.

9. Ta vara på dina styrkor

Vad är dina bästa egenskaper? Och hur använder du dem för att må bra och leva det liv du vill leva? Det är de här frågorna du ska fokusera på och inte de som tar fram dina svagheter. Att inse dina styrkor och använda dem rätt är det bästa sättet för att nå din långvariga lycka.

En sak i taget – vi höras!

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.