Sverigedemokraterna – nu över 20%. Vart är bevakningsbranschen i flykting frågan? Är bevakningsbranschen politisk neutral?

God fredag kväll mina vänner är bevakningsbranschen politisk neutral? Medvetet neutral eller inte?Hur som helst så är dess ledare synonymt med Socialdemokratin – jag säger varken rätt eller fel, jag vill i denna blogg vara så svensk beskäftig det bara går, vi får se hur mitt skrivande landar denna fredag.

Det är massvis med stöd till våra flyktingar som kommer hit nu till Stockholmscentral samt på andra orter i Sverige också för den delen men är det tillräckligt?

Hur kommer det sig att Sverigedemokraterna ökar då? Då journalister och andra ser flyktingfrågan nu så pass graverande att Sverigedemokrater borde hoppa av sitt parti – nej så enkelt är det inte.

Jag är inte i nuläget vare sig Sverigedemokrat eller vänster för den delen är jag inte flyktig fientlig heller däremot känner jag människor inom facket och på vänster sidan som inte vill släppa in en käft i detta avlånga land samt folk på högersidan.

Jag anser däremot att det ligger mycket i vad Sverigedemokraterna säger om att resurserna skall sättas in på plats och det kan jag hålla med om men det VI måste göra både och, då menar jag alla länder som kan.

Invandring en ekonomisk kick!

USA – Australien och massvis med andra länder har genom historien fått en vitamin injektion med invandringen, en ekonomisktillväxt helt enkelt.

Men jag har ansett och anser att vår integrationspolitik är kass! Det ligger och vilar en förbannelse av rädsla hos oss som bor i detta avlånga land för andra människor och dess kulturer, då menar jag nu också hos invandrargrupper som kom på 60 och sjuttiotalet deras barn också – känner många samt grupper som kom på 80 talet. Lägg ner rasist ”snacket” det handlar om rädslor att på allvar behöva dela med sig. För mig så är det så tydligt nu. Nedan lite siffror ifrån Novus senaste.

 Stödet för Sverigedemokraterna ökar. Partiet skulle få 20,8 procent av rösterna om det var riksdagsval i dag, enligt TV4/Novus väljarbarometer. Det är en ökning med 1,4 procentenheter sedan förra månaden.

Även största partiet Socialdemokraterna ökar med 1,4 procentenheter till 26,5 procent, medan Moderaterna får 23,1 procent. Kristdemokraterna ligger klart under riksdagsspärren med 3,2 procent.

Ingen av förändringarna sedan förra mätningen är statistiskt signifikant. Helt ärligt vänd er om och titta på er granne på jobbet – i bussen – där ni bor – i kiosken – i mataffären när ni ser in i deras ögon så frågar ni om de har lust att ställa över huset på landet nu när massa människor kommer vara nödställda. Ställ frågan också om de kan avvara 20% procent på lönen, kanske inte de behöver två bilar eller tre cyklar i garaget eller kan de köpa en flaska vin istället för tre, röka tre paketcigg istället för sju i veckan, ja listan kan göras lång på vad DE kan göra……..

Ni som kan hjälpa till och ”gaggar” mest ställ er nu först i kön och ge, annars snälla var bara tysta, Denna Svenska beskäftigheten hos vissa människor som gör uttalande men låter andra betala fakturan gör mig illamående.

Ingen ska få dö av svält eller krig mina vänner – så är det bara. Vi/ de som kan måste vara ett föredöme för den mänskliga rasen. Annars lägg ner ”gagget” om att Ni/ vi hjälper till. Det ironiska med detta är att de som jag känner som har dåligt med pengar ger mer och de som har mycket pengar ger mindre, märkligt kan tyckas. Som sagt nu skriver jag inte om parti färgerna utan om rädslan och rädslorna hos oss att ge då det svider till. Ställ frågan till dig själv. När hjälpte jag någon som verkligen behövde hjälp?

Den populistiska sättet att hjälpa till på är väl okej då – så fort Julen nalkas springer vissa ut som Karl Bertil Jonsson men det jag menar är att det också finns en vardag. Jag är inget helgon på denna front men har jag en korv och vi sitter två på kullen i blåsten då bryter jag den i två delar och delar med mig, så funkar jag.

Vi höras!

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.