Hur ”fan” kan TV4 morgon journalister hoppa mellan de olika teman? Får dessa proffs hjälp?

Men hallå mina vänner – har ni aldrig tänkt på hur de mentalt kan slänga sig mellan de olika teman. nedan följer lite hur det kan vara en morgon framför TV4 – själv slår jag på den nästan varje morgon men kommer jag ihåg vad jag sett och hört? Tar jag med detta i mitt huvud till jobbet? Blir jag omedvetet påverkad? Om jag sovit gott och har en bra ingång till dagen kan då detta påverka min resa undermorgonen till jobbet? Hur påverkade blir vi och när slutar vi bry oss om de tragiska nyheterna……

1. Först kör Tilde och Peter på med en TV4 hund och ger den ett namn och den blir ett med hela TV4 tittar skara. Både Tilde och Peter är här på och är uppriktigt glada.

2. Minuten efter så handlar de om flyktingfrågan och hur många som lider och dör i vattnet i Medelhavet redan här och nu på morgonen när jag hör och ser detta blir jag illamående och berörd. Nu är både Tilde och Peter ledsna och det syns verkligen.

3. Direkt efter detta kommer en glad ung blond dam in och berättar om hur man håller liv i höstträdgården. Peter lyser också upp som en sol för det kommer lite träning på tals också.

4. Sedan kommer en dam in som är barnpsykolog och ska prata om unga som begår självmord. Tilde ser bekymrad och ställer många frågor kring ämnet.

5. Nu kommer Paolo Roberto in och kör en pasta rätt. Nu stiger temperaturen i TV studion alla blir galna och pratar hunger och dofter.

6. Programmet avslutas med lite artros ifrån den solbrända doktorn. Peter skiner upp igen för lite frågor om träning kommer in nu i programmet.

Uppriktigt – detta kan tyckas vara en smula uppskruvat ifrån mig men så är det ungefär, jag hoppas verkligen att TV4 ledningen ger journalisterna proffs hjälp, att de arbetar med kontinuerliga samtal och följer upp deras mående efter programmen, ja antagligen slår jag på nyheterna imorgon – men får jag ett dåligt mående eller bra som jag tar med mig resten av dagen omedvetet. Vill bara poängtera att jag rättstavar aldrig mina ”bloggar”

Vi höras!

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.