Är det så att kronofogden håller på med ”svart” affärer – penningtvätt eller inte? Alla affärer under 30.000 tusen rapporteras inte!

God för middag mina vänner.

Kronofogden ska till tillsammans  med andra nio myndigheter bekämpa den organiserade brottsligheten. Jag sitter och läser en artikel skriven av Joel Dahlberg Svenska Dagbladet, han är just nu en av landets bästa reportrar, varför jag skriver så just nu är att det ligger en färskvara hos journalister också har jag märkt. När de är på så händer det saker på tangentbordet också, ligger väl i sakens natur.

Men hur som så skriver han hur absurt situationen blivit hos ”fogden”. Kronofogdens mål är att komma åt brottsvinsterna ifrån den brottsliga verksamheten – kan man komma åt vinsterna så är detta lika effektivt som att sätta folk i fängelse enligt myndigheten.

Hallå! Skatteverket och Ekobrottsmyndigheten måste skämmas vid kaffe automaten. Här kan vem som helst hursomhelst stövla in hos fogden med plastpåsar och köpa en fastighet – handpenning. Myndigheterna har i deras nätverk samarbetet sedan många år tillbaka detta är ingen ny företeelse men att gå ut och marknadsföra sig på detta sett som gjorts sedan några år tillbaka kommer givetvis slå tillbaka om de inte själva har allt rent i deras hus.

Detta är en absurd företeelse Johel Dahlberg håller fullkomligt med!

Återkommer med en annan sak som undertecknad själv har arbetet med och det är nätverket emellan de olika myndigheterna och domstolar till domar. Läs gärna SvD.se/av/joel-dahlberg

 

Vi höras!

Håkan

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.