Det var ett jävla liv på kunden! Men kunden hade fel – vi hade absolut gripit rätt person.

Hej mina vänner. Det jag ska berätta nu är kanske inte speciellt unikt för den branschen jag kommer ifrån men detta som ni kommer läsa om är inget jag hittar på tvärtom jag tonar ner detta.

En av dom grenarna inom bevakning för er som inte är insatta är vad jag kallar civil bevakning alltså ingen uniform på, det kan vara allt ifrån att man gör prov köp hos till att man arbetar för att gripa tjuvar. Jag kan lätt påstå att jag känner och har känt dom absolut bästa.

Många i unga år snattar, detta har blivit ett vanligt fenomen men dom som fortsätter i äldre tonåren riskerar att slå in på brottets bana men det kan också handla om droger och andra saker givetvis. Men nedan följer några kategorier av olika roller självklart kan det också handla om sjukdomar i olika slag allt ifrån klemptomani till droger.

1. Polisen uniformerat går in och tar en ost och lägger mellan sina handskar, grips på plats. Detta var en god vän till mig. Dagen efter chefen kommer ner till oss i köpcentrat och vill att vi ska ta tillbaka vår berättelse och kunden är helt ”galen” visade sig senare att det var en kompis – kompis.

2. Nunnan går in i en välkänd butik i Stockholmstrakten och stjäl diverse saker och stoppar upp dessa under kjolen. Hon grips och överlämnas till polis. Dagen efter får jag ett samtal ifrån kunden och undrar vad vi håller på med. Återigen så visar det sig att en kompis – kompis försöker påverka situationen.

3. Komissarien ifrån Polisen går in på systembolaget och stjäl sprit, dagen efter får jag ett samtal ifrån polisen som säger att han försökte se om vi var tillräckligt uppmärksamma….

4. Mycket känd skådespelerska grips med mycket kläder – hon påstår att hon övar för en roll.

5. Journalist ”känd” grips med sprit, säger att han gör ett grävande reportage.

Detta är bara ett axplock mina vänner, detta fortgår dagligen och det är ett problem för Svensk handel. I samtliga så var det ett jävla liv på kunden. Men vi kan ju inte bryta emot lagen eller?

Vi höras!

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.