Vakt våld? Vart var då säkerhetsbranschen? Ett unikt tillfälle att skapa debatt, nej då väljer man köra strutsen.

Hej mina vänner. Säkerhetsbranschen är branschorganisationen.

Vakter har alltid funnits i alla tider innan polisen tillkom också. För några år sedan var det undertecknad och hans bolag som var på tapeten då det gällde en tolvårig pojke på slussen. Han blev då gripen av ordningsvakterna hade varit stökig samt ”tjuv” åkt mellan vagnar m.m. Det blev ett herrans liv och jag var på radion samt i varenda TV kanal. Det bästa var nog morgon soffan där den kvinnliga journalisten framställde en av vakterna som björnen Baloo. Det ska också tilläggas att år 2010 så var en tioåring på väg att dö just i samma område. Problem med detta gäng hade då varit under en längre tid. Man spelade också upp You tube filmen utan ljud i bästa sändningstid och då ska vi komma ihåg att detta var SVT.

Jag är inte 100% säker åt något håll i denna händelse som utspelar sig på Malmö station, det är tragiskt att så unga människor far illa i vårt samhälle. Men vad hade hänt egentligen? Vart var dessa på väg? Hade dom rymt? Hade dom använt prepparat av något slag. Har sett filmen flera gånger och undrar om han spottar på vakten och alternativt att han vill bitas. Det som däremot ser märkligt ut är att vakten lyfter upp honom för att sedan trycka ner honom detta gör då så att det ser ut som hans bakhuvud åker i perrongens golv. Jag tar inte ställning för eller emot, kan bara följa fortsättningen på detta. Det som jag tycker är märkligt är att inte någon ifrån Säkerhetsbranschen ”yppar” något. Här har man världens chans att få till en debatt.

Säkerhetsbranschen är igen ett forum där man kliar varandra när det går bra men man sticker undan då det blir något obehagligt. Mycket dåligt. Men så är det när det sitter människor och bestämmer som inte vet vad bevakning är och focuserar mer på sin spegelbild än på produkten.

Jag vill också poängtera att många utav vakterna på våra fotbollsarenor gator och torg är mycket bättre konflikthanterare än polisen. En fotbollsmatch tex då kliver värdarna in först vid oroligheter sedan ordningsvakter sist men inte minst polisen.

Utbildningen har gått framåt men mer kan göras, när du är anställd i ett auktoriserat bevakningsbolag så har du oftast en väktarutbildning samt en ordningsvakt utbildningen plus en herrans massa intern utbildning. Det är det ända bevakningsbranschen kan göra. Utbilda och utbilda och hitta nya grepp.

 

ov vakt Låt polisen och ordningsvakten arbeta mer ihop. För 20 år sedan så var det många som uppfattade dom privata bevakningsbolagen som kriminella. Mer om detta i nästa blogg.

Vi höras!

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.