Mina tankar går just nu till offren och deras nära och kära – illdådet i Paris.

Hej mina vänner -återigen så smyger mördare fram denna gång i Paris. Det är för mig självklart att man får säga och tycka vad man vill jag kommer nog alltid säga och tycka vad jag vill.  Mina tankar går just nu till offren och deras nära och kära på tidningen i Paris som drabbades av detta illdåd.

Vi måste återigen svara upp med att vi är stolta över våra grundlagar nedan följer dessa och två av dom handlar just om att vi har rätten i Sverige att tycka till om saker. ALLA saker.

Sveriges grundlagar, dessa står över alla andra lagar!

  • 1974 års regeringsform innehåller grunderna för det svenska statsskicket, hur regeringen ska arbeta, vilka friheter och rättigheter det svenska folket har och hur val till riksdagen ska genomföras.
  • 1810 års successionsordning har regler för hur den svenska tronen ärvs, det vill säga vem som ska vara kung eller drottning.
  • 1949 års tryckfrihetsförordning innehåller bland annat bestämmelser om tryckfriheten och rätten att ta del av allmänna handlingar.
  • 1991 års yttrandefrihetsgrundlag har regler för yttrandefriheten inom radio, tv, film och nya liknande medier.

Vi höras!

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.