Ryssland på väg mot recession – detta är mycket riskfyllt.

 

Hej mina vänner.

Utökade sanktioner och ett fallande oljepris har lett till en historiskt svag rubel. En nyöppnad rysk Volvofabrik går på lägsta växeln samtidigt som ryssar börjar bunkra matvaror efter valutaraset. Klicka dig vidare för att läsa om vad rubelns fall får för konsekvenser.

Det är självklart att Putin gör klassikern att alla andra länder blir ett hot emot Rysslands intressen, detta stärker nationalismen hos Ryssarna, deras försvar är nu väldigt starkt och sista datum på vissa bomber håller på att gå ut med all säkerhet.

Ukraina kommer allt snabbare takt att dras in i Rysslands ekonomiska läge – jag gissar på att Putin inte har något val nu. Min gissning är att Ryssarna går in för att stärka och fösa ihop nationen innan den ekonomiska krisen visar sig ännu mera, att hitta syndabockar i kriser är ju genomgående historiskt lyckat i alla fall kortsiktigt.

Vi höras!

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.