Beatrice ASk ut och Dan Eliasson in på rollen som chef blå ljusen – spar tider igen år 2015?

Hej mina vänner.

Försäkringskassans chef Dan Eliasson blir ny rikspolischef är detta bra och vem kommer till kassan? Två stora betongklossar.

 Eliasson som nu får styra över polisens enorma omorganisation och den kommer att ta kraft får han inte uppbackning här så kommer han knäckas fortare en fa……..

Inrikesminister Anders Ygeman säger vid presentationen att Dan Eliasson genom sin breda erfarenhet har de främsta kvalifikationerna för tjänsten.

Okej – polisen har nu mycket pengar att röra sig med men kommer dessa försvinna fort ut i det stora svarta hålet. Kommer polisen klara sina målsättningar med den nya organisationen?

Kommer polisen på sikt att släppa på sitt våldsmonopol? Kommer Ygeman stå bakom när fighterna kommer med polisförbundet? Vi får väl se mer om detta? Skulle vara kul att höra vad GW har att säga om detta? När säkerhetschefen på försäkringskassan var ute i blåsväder vart var då Eliasson?

Visst jag förstår att man måste ha en skicklig organisatör för dessa frågor men jag hade nog hoppas på någon med ett militärt förflutet det är dags nu att börja samordna våra resurser ännu mera inom dessa två områden. Man kan inte stå och gapa efter allmänvärnplikt då man själv har suttit på bänken.

Ska vi köra på allmän värnplikt i Sverige så skall alla få göra detta – män och kvinnor, samma villkor. Klarar man inte detta så ska man få jobba inom vården.

Lycka till Dan – det kommer du behöva. Så fort den nya organisationen satt sig så kommer problemen att hopa sig. Ett dygn har bara 24 timmar.

En fråga man kan ställa sig är, ska den som slaktar en organisation vara med och bygga det nya?

Fakta: Dan Eliasson

Eliasson är född 1961, är utbildad jurist och har tidigare varit generaldirektör för Migrationsverket. Han är bland annat också tjänstgjort som statssekreterare.

Han har varit generaldirektör för Försäkringskassan sedan sedan 2011.

Eliasson tillträder direkt den 1 januari.

Vi höras!

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.