Att IS finns i Sverige år 2014 känns märkligt men ändå inte. Terror celler.

Hej mina vänner.

Det spekuleras som aldrig förr bland mina vänner om hur och varför IS skulle finnas i Sverige. Varför existerar radikala grupper i Sverige överhuvudtaget, det borde inte vara så. Är Sverige inget drömland längre? Tänk dig ett Sverige i Syrien, skulle det funka? Skulle vi då hata? Troligtvis skulle vi göra revolt – känns löjeväckande att se pinsamma ”skit” ungar bränna bilar då man sätter dessa olika saker emot varandra.

Men där någonstans börjar eländet i Sverige. Det handlar inte om rasism, det handlar om utanförskap. Att inte vara delaktig är grymt. Det IS erbjuder är antaglien en gemenskap och ett brödraskap som man inte kan finna i Sverige.

Är du Svensk om du krigar för IS? Troligtvis inte. Jag tror inte att man kan bomba ihjäl IS men däremot måste vi använda våld för att stoppa terrorn.

Hur kan man då upptäcka om det finns terror celler i Sverige? Man behöver inte gå till Oscars kyrkan på Östermalm direkt. Om man ser lite historiskt på detta och blickar tillbaka på flygplanskaparna i USA så hade dessa planerat detta i åratal. Det är svårt att upptäcka men ändå inte.

Ubåten upptäcks av en vanlig svensk man. Det bästa vi har är våra gemensamma ögon och öron. Vaksamheten kring terror och Ryssland är påtagligt nära nu. Om ni missat SVT korrespondenterna om Ryssland och dess nationalism så se detta. Mycket bra gjort. Det är journalistik på en mycket hög nivå. Slår det mesta.

Sverige är år 2014 ett land som håller på att positionera sig i ett internationellt rum det är då klart att börjar man ta ut svängrummet så kommer också svingarna tillbaka. Gränserna för ett internt och ett externt hot är mycket starkt nu.

Att utnämna Palestina direkt när man vunnit regeringsmakten – var det klokt ur ett säkerhetspolitiskt klimat?

Vi höras!

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.