Det är självklart att vi måste bygga försvar både emot Ebola och hotet ifrån öst – Putin bygger inte båtar för att dom ska ligga vid bryggan.

Hej mina vänner, det kommer nog inte bli någon lätt sak med viruset Ebola, det finns nu i Europa och i USA. Rutinerna ska ha brustit när en kvinnlig sköterska i USA blev smittad men det måste ju också innebära att flera andra kan ha smittats.

Ebolautbrottet  startade i Västafrika för snart ett år sedan och har sedan dess accelererat snabbt sedan dess, nu finns det i Europa och det innebär att det inte bara finns i Afrika utan nu också i närheten av oss. Det är ett måste att våra myndigheter ser till att vi planerar för detta, när man pratar med folk så tror dessa att vi inte kommer att drabbas, att vi liksom är förskonade på något sätt. Glöm det vi! Vi lever i en värld där lille plutt landet Sverige reser hela tiden och resorna upphör inte för att Ebola finns. Men däremot kanske man ska ta sig en funderare på att under en tid ha ett rese förbud till vissa drabbade länder.

Hon smittades trots att hon haft skyddsdräkt på sig och när man smittats så är dödligheten stor. Kvinnan bar full skyddsutrustning när hon vårdade Liberianen Duncan som dog förra veckan. Hon kom troligtvis i kontakt med viruset när hon tog av sig utrustningen, otroligt smittsamt alltså.

Det var 50 personer som vårdade Duncan, när han kom till USA så hade han inga symtom, han sökte vård i Texas den 25 sep den 28 lades in för vård av Ebola…….

Om hon nu har smittat andra så kan man bara spekulera.

 

Håkan

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.