Våra ”kära” myndigheter gör också fel – måste kunna ändra på felaktiga beslut. Bevakningsbranschen står inför nya utmaningar.

Hej mina vänner. Jag har nu inom kort tid jobbat åt flera klienter där dom behandlats fel av myndigheternas ”dåraktiga” beslut. Att den mänskliga faktorn kan göra fel är en sak men att inte ta tillbaka ett felaktigt beslut är rena idiotin.

Om inte Ekobrottsmyndigheten har tillräckliga resurser så ska man heller inte ”lägga” ner olika utredningar – då ska man helt enkelt hyra in mer kapacitet. Hyr in privata aktörer så att Ekobrott får hjälp vid toppar och vi får in mer pengar. Men jag jobbar med ett fall där kronofogden har sålt en sak som inte överensstämmer med verkligheten. -Ja det är sant. Men läs gärna nedan också.

ainabrev96-åriga Aina Nilssons svåra situation berör mig, detta är fullkomligt galet! Kronofogden sälja hennes hus men än är hoppet inte ute. De drygt 82 000 hon är skyldig är en några år gammal skatteskuld som hon inte klarar att betala. Skulden uppkom i samband med att sonen blev allvarligt sjuk och fick hjälp ekonomiskt. Detta är oerhört tragiskt men solklart. Jag hade inte trott att detta var sant om jag nu inte fått in svar på bloggen om myndigheternas övergrepp på enskilda personer eller företag. Först i början så reagerade jag inte men sedan det kom in ca ett fall i veckan så förstod jag att vi har ett jätte problem och vi kan inte blunda för det.

kronofogden-300x202I detta fall som jag nu jobbar mer så har kronofogden fått in fel information om objektet som dom ska sålt – min klienten har inget emot denna försäljning. Men han menar att det måste gå rätt till. Kortfattat så handlar det om att två lägenheter har slagits ihop. Spisen står med ena halvan där den nya ska byggas. Spisen måste rivas och ny vägg ska upp. Nytt va och el m.m. Men vart ska familjen ta vägen under tiden då man bygger nytt. Köparen förstår att hon måste stå för ny vägg – men inte evakueringslägenhet eller bygga upp ny spis m.m. Den andra lägenhet ägs av en annan person, jo min klients ex också. För att bygga nytt så måste man gå i denna lägenhet men så kommer dock inte beviljas, så går man in där så begår man hemfridsbrott såklart. Min klient vill att borgenärerna ska få sina även fast det tar emot då han själv har blivit lurad i en affär som satt han i detta elände.

revisorDenna man har hamnat mellan stolarna på myndigheterna. 1. Kronofogden får fel information att jobba med. Jag skriver så att fingrarna blöder innan aktionen men dock så lyssnar man inte på detta. Vi var också med på aktionen och informerade. Då skriver aktions förättaren att min klient stört aktionen vilket är helt felaktig bild, jag var ju där. 2 Undertecknad överklagar och ärendet hamnar hos tingsrätten, tingsrätten tar kronofogdens parti. 3 Överklagar till hovrätten som tar tingsrättens parti. Alltså alla instanser har tagit beslut på helt felaktiga uppgifter. Jag bjöd in kronofogden för att komma och se vad sålt men dom vägrar. Hon som köpt lägenheten vet inte vad hon köpt – hon tror bara att det är att slå upp en vägg. Det är klart att allt kommer att filmas inom kort.

 

Vi höras!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.